Thuis overleden man van 51 wordt pas na enkele weken gevonden

Kurt W. woonde al een drietal jaar in deze woning in de Hutstraat. © foto HV
Ilse Naudts

Kurt W. (51) is zondag dood aangetroffen in zijn huis in de Hutstraat in Veldegem. Zijn twee kinderen vonden het lichaam.

“De mugheli kwam nog ter plaatse, maar vermoedelijk was de man al enkele weken dood”, zegt Lien Vermeersch, van politiezone Het Houtsche. “Het overlijden wordt niet als verdacht gezien.” Nico Bollaert, die werkt voor de groendienst van de gemeente Zedelgem, verhuurde de woning aan Kurt W. “Kurt kwam hier een drietal jaar geleden wonen vanuit de buurt van Maldegem. Wij hadden een goed contact, ook al was hij nogal op zichzelf. Ik vond wel dat Kurt de laatste tijd fel vermagerd was. Misschien was hij ziek, of zat hij in de put.”

Maandag, de dag nadat het lichaam werd gevonden, ging Nico Bollaert zelf ter plaatse om enkele ramen open te zetten. “Die verluchting was nodig. Het lichaam had er een hele tijd gelegen, ook tijdens de hittegolf.” Nico wil eind dit jaar zelf in het huis gaan wonen. “Ik kan die woning laten aanpassen voor mij en mijn mindervalide vrouw, zodat ze meer bewegingsruimte heeft. Maar Kurt heeft de aangetekende zending met de huuropzeg nooit ontvangen, want die zat nog in de brievenbus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.