Thomas Witdouck uit Roeselare blijft scoren in Blokken

Samen met Korneel Alliet, Bram Dekiere, Marjoleine Delva, Eva Bossuyt, Yannick Desmadryl, de kleine Estée Desmadryl, Florien Lecluse, Els Wulleman keek Thomas Witdouck op het terras van Café Cirque naar de derde aflevering van Blokken.© Stefaan Beel
Samen met Korneel Alliet, Bram Dekiere, Marjoleine Delva, Eva Bossuyt, Yannick Desmadryl, de kleine Estée Desmadryl, Florien Lecluse, Els Wulleman keek Thomas Witdouck op het terras van Café Cirque naar de derde aflevering van Blokken.© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Drie afleveringen lang al scheert Thomas Witdouck hoge toppen bij Ben Crabbé in Blokken. “Ik ken vooral heel veel weetjes, dat is mijn sterkte”, vertelt Thomas. Dinsdagavond keek hij samen met zijn vrienden naar Blokken op het terras van Café Cirque.

Thomas Witdouck (33) is leerkracht LO, hij is ook actief bij turnvereniging Flink & Fris. “Vroeger keek ik vaak naar blokken. De vragen zijn meestal niet zo moeilijk, dus dacht ik, dat kan ik ook. Uiteindelijk zijn het hele mooie prijzen die je kan winnen. Elke dag 1.000 euro en na drie afleveringen een tv. Vanavond speelde ik dus voor de televisie, met succes! Alles wat nu nog volgt is bonus.”

“Mijn inschrijving dateert al van meer dan een jaar geleden. Eerst moet je worden uitgenodigd op een preselectie waar je vragen krijgt en een interview. Als dat voldoende is, mag je deelnemen en kom je in de loop van het seizoen aan bod. Eens je daar zit, is het vooral een kwestie van supersnel te zijn en de zenuwen onder controle te houden. Het begon al moeilijk toen ik uitkwam tegen Jeroen De Smet die er voor de negende keer in zat. Ik dacht dat mijn optreden van korte duur ging zijn. Op een of andere manier is het me toch gelukt”, lacht Thomas.

“Mijn sterke punten zijn vooral veel nutteloze weetjes en wetenschap. Mijn zwakte is namen onthouden. Quizzen doe ik wel af en toe met mijn groepje ‘de kizzige katte’. Onder andere tijdens de tweewekelijkse quiz in de Cirque op zondagavond zijn we er altijd bij.”

Dinsdagavond keek Thomas samen met vrienden op het terras van zijn stamcafé. De derde overwinning op rij werd er op heel wat gejuich onthaald, alsof de Rode Duivels al aan hun EK begonnen waren. Wat volgt er nog? Morgen begint Thomas omstreeks 18.30 uur aan zijn vierde aflevering in Blokken op één.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.