Thomas Maes nieuwe kantoorhouder Argenta in Kortemark

Argenta Kortemark heeft met Thomas Maes een nieuwe kantoorhouder. Voor de klanten is hij allerminst een onbekend gezicht want hij kwam er vijf jaar geleden al in dienst.

Catheline Tanghe, Thomas Maes en Charlotte Duhayon. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe
Catheline Tanghe, Thomas Maes en Charlotte Duhayon. (foto Coghe)©GINO COGHE Foto Coghe

“Toen al ben ik hier gestart met de ambitie om ooit een eigen portefeuille te hebben”, legt Thomas uit. “Voor huidig kantoorhouder Wim Decleir begon de afstand tussen zijn thuisbasis Harelbeke en Kortemark na zeven jaar te wegen. Daarom zocht en vond hij een nieuwe uitdaging binnen de Argenta Groep. Toen ze mij vroegen om de portefeuille over te nemen, moest ik geen twee keer nadenken.”

Thomas wordt als kantoorhouder bijgestaan door Catheline Tanghe en nieuw gezicht Charlotte Duhayon uit Gits, die een master in bank- en verzekering op zak heeft en ervaring opdeed bij Fortis.

Thomas Maes is de zoon van Peter Maes en Josiane François uit Handzame, en de kleinzoon van Jeannette Mispelon en wijlen Josué François, die vroeger in Handzame een café uitbaatten. Hij woont met echtgenote Emelie Casteleyn, afkomstig van Gits maar ook met Kortemarkse roots, en kindjes Joëlle (3) en Achiel (1) in Roeselare. Thomas behaalde na zijn bachelor Frans-economie en een academische graad aan de Kulak in Leuven nog een master in Education Science, met verdieping in economie.

Gestart aan het loket

“Ik woon dan wel in Roeselare, toch is het een troef dat ik van Kortemark ben en dat ik de klanten ken. Dit is geen onbekend verhaal voor mij en ik weet wat de klanten verwachten. Zo ben ik zelf ook bij Argenta terechtgekomen: toen ik samen met mijn vriendin een huis kocht, kwamen we op het gesprek bij Argenta in Kortemark. Daar hoorde ik dat ze nog een loketbediende zochten en na een jaar in het onderwijs besloot ik mijn kans te wagen.”

Thomas is binnen Argenta hoofdzakelijk gespecialiseerd in kredieten, beleggingen en verzekeringen. “In hoor vaak dat mensen voor persoonlijk advies nood hebben aan een gesprek met een bekend gezicht. Dat is wat wij doen, mensen ontvangen in ons kantoor met een koffie of een drankje, en advies geven op maat. Bij Argenta zijn we elke werkdag bereikbaar, van 8.30 tot 19 uur, best na een telefoontje vooraf. Het loket is elke voormiddag open van 9.30 tot 12 uur, op donderdag ook van 16 tot 18 uur. Met het oog op de overname is het kantoor wel gesloten op maandag 18 en dinsdag 19 januari, op woensdag is iedereen weer van harte welkom.” (LTK)

Info: Handzamestraat 30B, Kortemark, tel. 051 56 71 76 – kortemark@argenta.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.