Thomas Desmet wint de Jeugdtrofee, Daniël Depaepe de Cultuurtrofee tijdens ‘Gala van Ingelmunster’

Thomas Desmet werd de winnaar van de Jeugdtrofee.© foto FODI
Thomas Desmet werd de winnaar van de Jeugdtrofee.© foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens een online show, uitgezonden op de facebookpagina van Ingelmunster, konden kijkers volgen wie de sport, jeugd- en cultuurtrofee won. Er was ook een award voor ondernemer van het jaar en Ingelmunster ging ook voor het eerst op zoek naar de strafste vrijwilliger.

De burgemeester en schepenen zorgden voor de aankondiging van de winnaars, die tijdens de opnames van de show verrast werden met een trofee. Lode Demetter zong telkens een liedje, die hij componeerde op maat van elke winnaar.

De jeugdtrofee ging naar Thomas Desmet. Thomas geeft al jaren zijn hart en ziel voor Ingelmunster en de daarbij horende jeugd. Hij is al heel lang lid van Scouts Ingelmunster, en al enkele jaren voorzitter van Jeugdhuis Kontrabas. Op de laatste echte Kontrabasfeesten haalde hij samen met zijn team de band ‘Dog Eat Dog’ naar Ingelmunster.

Solino Vandevyvere kreeg de sporttrofee. Solino is van bij de oprichting van voetbalclub SV Ingelmunster dé drijvende kracht van de jeugdwerking. Hij volgt en coacht de trainers, geeft zelf ook training aan de jongsten en neemt vele taken en verantwoordelijkheden op zich. Solino is niet alleen belangrijk voor de club, maar ook voor het volledige Ingelmunsterse voetbalgebeuren.

Cultuurtrofee voor Daniel Depaepe

Daniel was 40 jaar lang penningmeester van het Koninklijk Blaasorkest Alpenroos. Pas vorig jaar gaf hij de fakkel door. Hij speelde als muzikant ook bij andere muziekverenigingen in Ingelmunster, en hielp altijd bij het organiseren van allerlei activiteiten.

Martijn D’hoop mocht de trofee van Ondernemer van het jaar op zak steken. Hij nam enkele jaren geleden het landbouwbedrijf ‘t Waterhof van zijn ouders over. Begin 2019 zette hij de volgende stap, en startte hij met de hoeveverkoop van eigen producten waaronder runds- en varkensvlees en aardappelen.

De dieren worden op de hoeve gekweekt met eigen producten van het veld. Het vlees is puur, niet bewerkt en komt rechtstreeks van de boer tot op het bord. Martijn is het toonbeeld van een moderne landbouwer, die tegenwoordig een echte ondernemer is.

Vrijwilliger van het jaar: Mario Monserez

Iedereen kent Mario wel ergens van: als bestuurslid en werkende kracht van welzijnsschakel ‘t Hertje, of als sanitair verantwoordelijke tijdens activiteiten en evenementen in Ingelmunster. Maar ook op allerlei wijkfeesten, het Labadoux Festival en bij de judoclub is hij een vaste waarde als vrijwilliger. Daarnaast is Mario ook altijd bereid zich in te zetten voor hulp bij kansarme mensen.

Wie de online show heeft gemist, kan dit nog herbekijken op de Facebookpagina of het YouTube kanaal van Ingelmunster.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.