Think Pink steunt kankerpatiënten met trendy mutsje van Love Charlie

Céline Laridon (rechts) ontwierp een eigen collectie modieuze mutsen voor borstkankerpatiënten die liever geen pruik dragen. Die mutsen van Love Charlie worden nu ook aangeboden door de nationale borstkankercampagne Think Pink. (foto COBAPhotography)
Redactie KW

De nationale borstkankercampagne Think Pink helpt borstkankerpatiënten sinds kort niet enkel om een kwalitatieve pruik aan te schaffen, ze kunnen ook kiezen voor een trendy muts van Love Charlie. “Onze mutsen worden zo toegankelijk voor iedereen”, zegt Céline Laridon uit De Haan, oprichtster van Love Charlie.

Sinds haar ontstaan helpt de actie ‘Geef om Haar’ vrouwen en mannen bij de aankoop van een pruik. Steeds vaker kreeg Think Pink echter de vraag naar mutsjes. Omdat de organisatie er wil zijn voor álle lotgenoten, werd beslist het aanbod uit te breiden en de keuze te bieden tussen een mooie pruik en een modieuze muts. Voor de trendy mutsjes werkt Think Pink vanaf nu samen met Love Charlie uit De Haan.

Fashion ‘muts-haves’

Oprichtster Céline Laridon werd in 2018 zelf getroffen door borstkanker en vond toen tussen de beschikbare chemomutsjes geen enkel exemplaar dat haar persoonlijkheid weerspiegelde. Haar ervaring als aankoper bij een Belgisch modebedrijf zette ze om in een eerste eigen collectie fashion ‘muts-haves’ en Love Charlie was geboren. Lotgenoten kunnen voor hun Classic Charlie Velvet uit drie verschillende kleuren kiezen: lichtblauw, roze en roest.

Céline is blij met de samenwerking met Think Pink. “Het is tof dat de organisatie achter onze mutsen staat. Het is een fijne samenwerking, ik sta volledig achter wat zij doen met Think Pink”, vertelt Céline.

Waardig alternatief

“Ik ben blij dat mensen nu ook kunnen kiezen voor een muts die volledig terugbetaald wordt. Love Charlie is zo toegankelijk voor iedereen.”

Ze ziet er ook een teken in dat het taboe rond haarverlies aan het verminderen.

“Mensen willen steeds minder hun hoofd wegsteken met een pruik. Een trendy muts is een waardig alternatief. Op dit moment wordt het weliswaar nog niet terugbetaald door de zorgverzekering, terwijl een pruik wel terugbetaald wordt. Ik hoop dat dit nog aangepast wordt in de wetgeving.”

Ben je geen lotgenoot, maar wil je toch een trendy mutsje van Love Charlie? Ze zijn te koop op de webshop van Think Pink of via Love Charlie. (LBEB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier