Thierry Van Meckeren opent Jazzclub Take Five

Uitbater van Take Five Jazzclub is Thierry Van Meckeren, broer van de bekende Brugse horeca-ondernemer Yannick. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Zaterdagavond, 5 oktober, opent in de Cordoeanierstraat de Jazzclub Take Five de deuren. Oudere Bruggelingen zullen het pand in het begin van de straat nog kennen als feestzaal. “Als grote jazzliefhebber is het al altijd mijn droom geweest om een eigen jazzclub met live muziek op te richten”, zegt uitbater Thierry Van Meckeren.

Brugge telt meerdere kroegen waar er blues door de luidsprekers klinkt maar de jazzliefhebber heeft minder adressen om zijn of haar muzikale hart op te halen. Daar komt echter verandering in want op zaterdag 5 oktober opent Take Five jazz Resto Club de deuren. Uitbater van deze nieuwe zaak is Thierry Van Meckeren, broer van de bekende Brugse horeca-ondernemer Yannick, onder meer bekend als voormalig uitbater van Du Phare en ‘t Zwart Huis. “Ik heb zelf ook wel ervaring in de horeca want voorheen heb ik zeven jaar een Bed & Breakfast in Italie uitgebaat”, stelt Thierry zichzelf voor.

“Nu ik terug in België ben, is het tijd om mijn jongensdroom te realiseren: een eigen jazzclub uitbaten. Uiteraard ben ik zelf een grote jazzliefhebber, anders kun je zo’n zaak volgens mij niet runnen. Je moet er je hart en ziel kunnen inleggen.”

De Bocarme

In het pand, de 12de eeuwse gerestaureerde kelder waar Thierry zaterdag zijn nieuwe zaak opent, huisde voorheen restaurant De Bocarme en oudere Bruggelingen zullen het ook nog kennen uit de tijd dat er een feestzaal huisde.

“Dat is alvast een prachtige locatie. We hebben wel wat werk gehad om het volledig naar mijn wens in te richten. We hebben de historische elementen behouden maar er is ook veel vernieuwd. Nieuwe vloeren, de keuken aangepast, en uiteraard aangepast meubilair”, vertelt Thierry.

Het was tijd om mijn jongensdroom te realiseren: een eigen jazzclub uitbaten

“Iedere week zal er in het weekend een live jazzconcert zijn; we beginnen zaterdag al met het Marc Alleyn Quartet. De inkom voor het optreden is gratis maar we vragen wel een tafel te reserveren.”

Take Five is immers niet alleen een jazzclub maar ook een volwaardig restaurant. Uitbater Thierry heeft een ervaren chef-kok aangetrokken die eerder al zijn strepen verdiende in ‘t Zwart Huis in de Kuipersstraat. “We gaan voor een traditionele maar verzorgde, kwalitatieve keuken met onder meer fijn rundsvlees maar ook lekkere visgerechten”, zegt de uitbater.

Jazz én blues

“Ik denk dat de zaak een mooie aanvulling kan zijn bij het bestaande culturele en uitgaansleven. We zijn dus vooral gericht op jazz maar het is wel mogelijk dat ik nu en dan ook eens een bluesavond zal organiseren. De liefhebbers daarvan willen we ook iets bieden. En we mogen ook niet vergeten dat jazz en blues toch wel een zekere verwantschap hebben. Hoe laat de zaak zal sluiten? Dat is moeilijk te zeggen. Een echte nachtzaak zal het wel niet worden maar we houden rekening met ons publiek. Als de sfeer er goed in zit, als er nog genoeg mensen zijn die zich goed amuseren dat moeten we ook niet vroeg sluiten.”


Alle praktische info over de zaak is te vinden op www.takefivejazz.club en op de Facebookpagina Take Five Jazz Resto Club.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier