Thierry Monbaliu van de Velodroom is de verwarring beu: “Het is de Autodroom die sluit”

Thierry presenteerde afgelopen zomer een gekke fiets in het thema '750 jaar Blankenberge'. © (Foto WK)
Redactie KW

Thierry Monbaliu, de uitbater van de Lustige Velodroom in Blankenberge, is het slachtoffer van een naamsverwarring: heel wat dagjestoeristen blijken de Velodroom en de Autodroom door elkaar te halen. “Iedereen denkt dat wijvoorgoed onze deuren sluiten”, zucht hij.

Sinds twee weken geleden bekend raakte dat de Autodroom omwille van de geplande renovatiewerken aan de Pier definitief dicht moest, kreeg Thierry Monbaliu naar eigen zeggen al tientallen last minutebezoekjes. Blijkbaar verwarren veel mensen zijn legendarische wielerpiste met het gocartparcours dat vlakbij ligt.

“De mensen komen ‘nog gauw even een rondje fietsen’ omdat ze denken dat het na deze zomer voorgoed gedaan is met de gekke fietsjes. Het nieuws van de Autodroom zorgt voor verwarring tot in Wallonië; iedereen denkt dat wij voorgoed onze deuren sluiten”, klinkt het.

De Lustige Velodroom is in september nog enkel in de weekends open. “Volgend weekend is het laatste van dit seizoen. Gelukkig was het deze maand nog niet zo slecht”, aldus Thierry, die er door corona wel een mindere zomer op heeft zitten. “Augustus was zelfs meer dan de helft minder. Volgend jaar zal het er dus boenk op moeten zijn want nog zo’n rampzomer, dat overleven we niet.”

Maar Thierry wil nu eerst het misverstand uit de wereld helpen. Hij blikt zelfs al vooruit naar volgend jaar. “Voor ons 88ste seizoen hebben we nu al een nieuwe publiekstrekker in petto: een reuzenfiets van 2m10! Laat er dus geen misverstanden over bestaan: met Pasen zijn we er weer!”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier