Thibo Vlaemynck beleeft voetbaldroom in Camp Nou dankzij… Virgil van Dijk

“Dankzij de mop Ik ben de Belgische Virgil van Dijk heb ik de twee spectaculairste dagen uit mijn nog jonge leven meegemaakt”, vertelt Thibo Vlaemynck.© gf
“Dankzij de mop Ik ben de Belgische Virgil van Dijk heb ik de twee spectaculairste dagen uit mijn nog jonge leven meegemaakt”, vertelt Thibo Vlaemynck.© gf
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Thibo Vlaemynck, de 19-jarige zoon van Patrick en Krista, leerling van het GO! Athena campus Centrum zesdejaars afdeling humane wetenschappen, heeft als enige Belg mogen deelnemen aan een internationaal tornooi in Camp Nou, Barcelona.

Alles begon met een grap, maar Thibo had het geluk dat hij via een Instagram-account ‘433’, een bedrijf met 36 miljoen volgers, werd uitverkoren en werd uitgenodigd voor twee dagen deelname. Thibo beleefde de droom van zijn leven!

De Belgische Virgil Van Dijk

“Eerst was ik doelman bij de jeugd van Bredene, maar nu bij de U21, met trainer Neal Moss, ben ik wegens een nekblessure actief als verdediger”, vertelt Thibo Vlaemynck. “Op de site van Demy De Zeeuw, de Nederlandse ex-speler van Anderlecht, heb ik via Instagram een give away gewonnen.”

“Ze vroegen mij vier weken geleden waarom ik kandidaat was voor deelname aan het internationaal voetbaltornooi in Barcelona. Ik heb mezelf voorgesteld als de Belgische Virgil van Dijk, sterspeler van FC Liverpool. Twee weken terug kreeg ik het fantastisch bericht dat ik geselecteerd werd uit miljoenen deelnemers om naar Barcelona te gaan. Voor mij was dat een geschenk uit de hemel.”

Alles werd online geregeld. Trein, vliegtuig en luxe hotel waren volledig gratis. “Ik mocht deelnemen aan de Cupra Next Generation Cup Live from Camp Nou, in aanwezigheid van Ronald Koeman en Frank De Boer. Ik nam deel met een van de twee Nederlandse ploegen, 433 en Best of voetbal .”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Engeland was vertegenwoordigd door Football-Bible en het tornooi werd gewonnen door een Duitse ploeg, de Freekickers . “We hebben twee keer verloren en eindigden vierde en laatste. Onze ploeg bestond alleen uit amateurs, met Demy De Zeeuw als vedette. Ik kreeg een geel T-shirt, met mijn naam erop en het nummer 44, het rugnummer van Virgil van Dijk, mijn idool, in combinatie met mijn rugnummer bij KSV Bredene.”

Het spelen van twee matchen, coronaveilig met sneltest, in het mooiste stadion van de wereld, Camp Nou, betekende voor Thibo een onvergetelijke ervaring. Ook het thuisfront was fier.

“Ook de ontmoetingen met mijn weldoener, Demy De Zeeuw, Ronald Koeman, de trainer van FC Barcelona, en Frank De Boer, de Nederlandse bondscoach, zijn voor mij uitzonderlijke herinneringen. Ik was twee dagen de koning te rijk. Dankzij de mop Ik ben de Belgische Virgil van Dijk heb ik de twee spectaculairste dagen uit mijn nog jonge leven meegemaakt. Ongelooflijk, maar waar!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.