Thibaut Taelman en Jeroen Van Belleghem uit Waregem bereiken de Noordkaap

Jeroen en Thibaut vlak voor hun vertrek. © JV
Redactie KW

Begin juli zijn de jonge mannen met de fiets in Waregem naar het noordelijkste punt van Europa vertrokken met als doel geld in te zamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Afgelopen zaterdag mocht het duo een dag vroeger dan verwacht halthouden aan de Noordkaap. “We hebben ondertussen al meer dan 4000 euro ingezameld”, aldus Thibaut.

“De eerste week verliep vlot. Vele vrienden vergezelden ons tijdens onze ritten waardoor het een stuk aangenamer was. De eerste dag kende ik wel problemen met mijn derailleur, maar die waren rap opgelost”, begint Waregemnaar Taelman. “In week twee hebben we die lijn kunnen doortrekken. Jeroen zijn achterwiel was wel eens gebroken. Daardoor waren we verplicht om een nieuwe te kopen.

In de laatste week werd het vooral een mentale strijd. We voelden de vermoeidheid al in onze benen vanaf dag twee, dus dat waren we gewoon”, lacht Thibaut. “Het is een mooie levenservaring geweest. We hebben een prachtig landschap ontdekt. Daarnaast hebben we op de campings veel collega’s ontmoet die ofwel te voet ofwel met de fiets aan het rondtrekken waren.

Vrijdag vanaf 18 uur wordt er in Café Bananas in Waregem een afterparty georganiseerd. Iedereen is welkom. Zowel de mensen die ons avontuur gevolgd hebben als andere geïnteresseerden. Er worden cocktails en hotdogs verkocht. De volledige opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar Kom Op Tegen Kanker.”

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier