De Regie der Gebouwen diende in opdracht van de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een aanvraag voor een omgevingsvergunning in bij het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Langemark-Poelkapelle. Het doel hiervan was het plaatsen van tijdelijke opvangvoorzieningen (gedeeltelijke regularisatie), het uitbreiden van blok B en het verbouwen van blok A. In het totaal ging dit om 132 extra slaapplaatsen (goed voor ongeveer 50% meer) in container-units waarvan de helft er al staan zonder vergunning.

Het college van Langemark-Poelkapelle heeft de omgevingsvergunning op voorstel van schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert geweigerd.

"Via de media mochten we vernemen dat de Staatsecretaris van plan is om nog dit jaar negen asielcentra die tijdens de migratiecrisis werden geopend, te sluiten. In totaal verdwijnen daarmee 2.854 plaatsen in de collectieve opvang", stelt schepen Frank Gheeraert. (Open VLD/TOPE 8920). "Het gaat daarbij om de centra in Houthalen-Helchteren, Westakkers Sint-Niklaas, Scherpenheuvel, Vielsalm, Doornik, Sainte-Ode, Namen, Aarlen en het centrum van Samu Béjar in Brussel."

"Hoofdreden voor deze sluitingen is de gedaalde asielinstroom 'waardoor er ruimte is om verder in te krimpen en kosten te besparen'. Maar niet in Poelkapelle dus. "Gelukkig is Langemark-Poelkapelle sinds een paar jaar ontvoogd en beslissen we daar nu zelf over", aldus de schepen. "Ik heb de aanvraag voor de uitbreiding niet goedgekeurd. Het voltallige college is samen met mij van oordeel dat een permanente uitbreiding niet kan."

De Regie der Gebouwen diende in opdracht van de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een aanvraag voor een omgevingsvergunning in bij het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Langemark-Poelkapelle. Het doel hiervan was het plaatsen van tijdelijke opvangvoorzieningen (gedeeltelijke regularisatie), het uitbreiden van blok B en het verbouwen van blok A. In het totaal ging dit om 132 extra slaapplaatsen (goed voor ongeveer 50% meer) in container-units waarvan de helft er al staan zonder vergunning. Het college van Langemark-Poelkapelle heeft de omgevingsvergunning op voorstel van schepen van Ruimtelijke Ordening Frank Gheeraert geweigerd. "Via de media mochten we vernemen dat de Staatsecretaris van plan is om nog dit jaar negen asielcentra die tijdens de migratiecrisis werden geopend, te sluiten. In totaal verdwijnen daarmee 2.854 plaatsen in de collectieve opvang", stelt schepen Frank Gheeraert. (Open VLD/TOPE 8920). "Het gaat daarbij om de centra in Houthalen-Helchteren, Westakkers Sint-Niklaas, Scherpenheuvel, Vielsalm, Doornik, Sainte-Ode, Namen, Aarlen en het centrum van Samu Béjar in Brussel.""Hoofdreden voor deze sluitingen is de gedaalde asielinstroom 'waardoor er ruimte is om verder in te krimpen en kosten te besparen'. Maar niet in Poelkapelle dus. "Gelukkig is Langemark-Poelkapelle sinds een paar jaar ontvoogd en beslissen we daar nu zelf over", aldus de schepen. "Ik heb de aanvraag voor de uitbreiding niet goedgekeurd. Het voltallige college is samen met mij van oordeel dat een permanente uitbreiding niet kan."