Theatergezelschap Triene Wup verhuist naar Buurthuis ‘t Senter in Kuurne

Zittend v.l.n.r.: Lore Bonte, Johan Bonte (regisseur) en Jasper Vanwildemeersch. Staand v.l.n.r.: Martijn Vanwildemeersch en Ann-Sofie Decoutere. © gf
Redactie KW

Triene Wup moest zijn voorstellingen verdagen door de coronacrisis. Nu is de kogel door de kerk, met nieuwe voorstellingsdata en een andere locatie voor de voorstelling ‘Van Ridder Boudewijn’.

Het toneelstuk is een tragikomedie van auteur en acteur Mathias Sercu. We volgen het leven van Linda, die in 1991 als 6-jarige in een warm gezin opgroeide. Datzelfde jaar pakte een brand haar echter alles af: haar vader, haar moeder, hun huis. Alles, behalve haar broer. Hij had haar gered: Boudewijn, een held, een ridder van 10 jaar. Het stuk speelt zich 25 jaar later af. Linda is getrouwd met Mirko, het vroegere lief van Suzy die naar Tenerife vertrok om het te maken. Jaloezier viert hoogtij wanneer zij terugkeert…

Première op 23 september

De acteurs Lore Bonte, Jasper Vanwildemeersch, Martijn Vanwildemeersch en Ann-Sofie Decoutere waren er in maart al klaar voor. Jammer genoeg gooide corona roet in het eten. Iedereen was het er unaniem over eens dat uitstel echter geen afstel zou zijn. Nu heeft Triene Wup de draad weer opgenomen. De première van het stuk gaat door op woensdag 23 september om 20 uur. De andere voorstellingen vinden plaats op vrijdag 25 september om 20 uur, zaterdag 26 september om 20 uur en zondag 27 september om 18 uur.

Omdat OC De Vonke is volgeboekt moest het toneelgezelschap Triene Wup op zoek naar een andere locatie. De voorstellingen gaan ditmaal uitzonderlijk door in Buurthuis ‘t Senter, Sint-Katrienplein 14, 8520 Kuurne. Hoe streng de coronamaatregelen dan zullen zijn, is momenteel nog koffiedik kijken. Triene Wup hoopt in ieder geval dat de voorstellingen zullen kunnen doorgaan.

De reservaties starten eind augustus. Iedereen die al kaarten had gereserveerd kan deze verplaatsen naar één van de nieuwe data in september.

(CHH)

Info: www.trienewup.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.