Theater ‘t Souffleurke in Rumbeke komt met komisch blijspel ‘Gjene Vent in oes Kot’

Toneel 't Souffleurke brengt in maart vijf voorstellingen in zaal OCAR in Rumbeke. © Stefaan Beel
Redactie KW

Begin maart pakt theater ‘t Souffleurke uit met het komisch blijspel ‘Gjene Vent in oes Kot’ van de Franse schrijfster Francoise Dorin. Guy Baeckelant uit Izegem tekent voor de regie van deze eerste productie van het nieuwe decennium.

Het stuk ‘Gjene Vent in oes Kot’ gaat op zaterdag 7 maart in première. Het betreft de nieuwste productie van Rumbeekse toneelvereniging ‘t Souffleurke, met in de hoofdrol Piet Vandendriessche. Het wordt een hilarisch blijspel waarbij de lachspieren van het publiek danig op de proef worden gesteld. Vijf voorstellingen van het stuk staan op het programma in zaal OCAR op het kerkplein in Rumbeke.

Het verhaal

Simone, Vera en Betty besluiten om met zijn drietjes knusjes samen te gaan wonen op een appartement, na negatieve ervaringen met het mannelijk geslacht. Ze hebben elk hun eigen karakter, maar één ding hebben de drie vrouwen gemeen: ze hebben genoeg van mannen die hun leven beheersen en beknotten. Gedaan met gedwongen diëten om toch maar slank te willen blijven. Gedaan met de dwang om steeds modieus, licht en luchtig gekleed te lopen en zo kou te lijden. Maar op een dag valt mannelijke overbuur Alex het appartement overstuur binnen. Kunnen de drie vrouwen hun eed ‘Gjene vent in oes kot’ hardmaken? Het antwoord op die vraag is maar één ticket van je verwijderd.

Op het podium schitteren Sofie Beheyt, Agna Degroote, Els Cornelissens, Ria Parmentier en Piet Vandendriessche. Voor Piet is het al een heel eind geleden dat hij nog op de planken stond. “Maar het zit in mijn genen”, vertelt Piet. Een tweetal jaar terug was hij wel nog te zien in het stuk ‘Te Goare’ van regisseur Gino Bruneel. Daarvoor was het geleden sinds zijn jeugdjaren. ‘t Souffleurke kwam met de vraag of hij eventueel een personage wou vertolken in het nieuwste stuk. Het stuk werd geschreven door de Franse schrijfster Francoise Dorin. Guy Baeckelandt uit Izegem tekent voor de regie.

Praktische info

Na de voorstelling kan je napraten bij een natje en een droogje in de gezellige theaterbar. De voorstelling is bij te wonen op zaterdag 7, zondag 8, woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart in zaal OCAR in Rumbeke. De start is telkens gepland om 20 uur, uitgezonderd op zondag. Dan gaat de opvoering om 15 uur van start. Een ticket kost 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Om er een te bemachtigen kan je mailen naar ticket@tsouffleurke.be of telefonisch contact opnemen via 0478 36 49 47.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier