Theater Kleiem kijkt uit naar première van nieuw stuk

Theater Kleiem speelt het stuk in de Sint-Michielskerk. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het stuk komt pas over een dikke maand op de planken, maar de jongste toneelproductie van Theater Kleiem is nu al uitverkocht. “We dromen al stiekem van de première”, klinkt het bij de toneelgroep. De 27-jarige Aline De Meester maakt haar debuut in de groep.

De kaarten voor ‘Te Laat’ waren in geen tijd allemaal de deur uit. Door de werken in de gemeentelijke sportzaal moest Theater Kleiem dit jaar uitwijken naar een andere locatie en daardoor waren er maar half zoveel plaatsen beschikbaar. “Ook de twee extra voorstellingen konden de vraag niet opvangen. We beseffen dat hierdoor veel van onze fans teleurgesteld zijn”, laat de groep weten.

Dubbelrol voor Aline

Voor de 27-jarige Aline De Meester is het haar debuut bij Theater Kleiem. De Blankenbergse is in het dagelijkse leven verpleegkundige. “In het middelbaar heb ik toneel gevolgd bij de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Blankenberge. Ik kwam al een aantal jaar kijken naar de voorstelling van Theater Kleiem en ben dan, via één van de spelers, zelf in de groep terechtgekomen. Het gezelschap ligt mij wel. Ik kreeg een fijne verwelkoming en voelde me direct goed opgenomen in de groep”, vertelt Aline. In ‘Te Laat’ speelt ze een dubbelrol.

(lees verder onder de foto)

Aline De Meester.
Aline De Meester.© WK

“Ik kwam al een aantal jaar kijken naar Theater Kleiem”

“Ik speel Ruth, een ‘vriendin van’. Daarnaast ben ik ook Veronique, de personeelsverantwoordelijke. Het eerste personage is eerder neutraal en heeft geen uitgesproken karakter, het tweede is nogal zenuwachtig. Zelf ben ik dat niet, maar het is juist de uitdaging om op de scene iemand anders te spelen dan jezelf. Het is ook alweer een tijdje geleden dat ik geacteerd heb, het was dus sowieso een uitdaging om de draad weer op te pikken. Zeker in een groep met ervaren spelers.”

Unieke setting

‘Te laat’ is een tragikomedie van Pol Anrys, de meest gespeelde Vlaamse auteur in het amateurtheater. Het stuk wordt opgevoerd in de Sint-Michielskerk, een setting die zich voor het verhaal goed leent. Het stuk gaat immers over iemand die op zijn eigen begrafenis te laat komt. “De buitengewone locatie bracht wel heel wat uitdagingen met zich mee. Maar de repetities lopen volop, en stiekem dromen we al van de première”, klinkt het. Philippe De Merrisse tekende opnieuw voor de regie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier