Theater Elckerlyc in Antwerpen viert 60 jaar met feestelijk seizoensaanbod

Theater Elckerlyc uit Antwerpen bestaat 60 jaar. Dit wordt gevierd met een uitgebreid, feestelijk seizoensaanbod. De theatervoorstelling Kaatjes verjaardag FEESTBEEST van Ketnet-kinderidool Kaatje, de officiële lancering van het eigen productiehuis Theatertainment, de aankondiging van de derde Winterrevue met Herbert Flack als headliner en de castvoorstellingen van de twee eerstvolgende komedies van De Komedie Compagnie: ze maken allemaal deel uit van het nieuwe Elckerlyc-seizoen.

De cast van Nonkel Jef & De Verloren Zoon. © FODI

Opvallend : Hugo Sigal, de rechterhelft van het showbizzkoppel Nicole & Hugo zal voor het eerst in al die jaren alleen – zonder Nicole – op de planken staan in het theaterstuk De tante van Charlie. Er werd ook stilgestaan bij de verdere zakelijke ambities van het theater en de opportuniteiten van de Taks Shelter voor podiumkunsten. En speciaal voor de 60ste verjaardag werd een Elckerlyc-bier ontwikkeld.

60 jaar in 60 seconden

Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier – de tandem achter Theater Elkerlyc – gingen probleemloos de uitdaging aan om 60 jaar geschiedenis in 60 seconden te presenteren aan de genodigden. Het theater is een ontwerp uit 1957 van architect Rie Haan, die ook het college en de kerk bouwde die zich naast het theater bevinden. In de zaal waren de grootste Nederlandstalige theatergezelschappen te zien en werden films vertoond.

De cast van De tante van Charlie.
De cast van De tante van Charlie.© FODI

Op het eind van de 20ste eeuw kwam de zaal in verval. Daarna gebeurden er verfraaiingswerken door Studio 100 en door de huidige eigenaars van het gebouw. In 2002 ging het theater weer open. In 2008 kreeg De Komedie Compagnie er onderdak en sinds 2013 baten zakelijk directeur Nico Warrinnier en artistiek leider Dirk Van Vooren met een enthousiast team aan medewerkers dit theater uit. De focus ligt er op een receptief, gezellig, volks stadstheater waarin iedereen zich welkom voelt.

Theatertainment

Artistiek directeur Dirk Van Vooren gaf uitleg bij de voorstelling van Theatertainment, het jonge productiehuis dat al even instaat voor de productie van de belangrijkste eigen creaties voor zowel Theater Elckerlyc als De Komedie Compagnie. Deze producties hebben ook de mogelijkheid om rond te toeren door Vlaanderen in CC’s en theaters.

Theatertainment werkt op basis van drie segmenten: familievoorstellingen, show, humor. De eerstvolgende producties die in de steigers staan zijn Kaatjes verjaardag FEESTBEEST (vanaf 30 september te zien in Theater Elckerlyc, daarna toer van 35 voorstellingen doorheen Vlaanderen), de derde editie van de Winterrevue (vanaf 15 december in Theater Elckerlyc), Nonkel Jef & de verloren zoon (vanaf 30 maart 2018 in Theater Elckerlyc, daarna op tournee), De tante van Charlie (vanaf 11 november in Theater Elckerlyc) en Stuk Ongeluk (vanaf 20 april 2018 in première in Elckerlyc).

De cast van Stuk Ongeluk.
De cast van Stuk Ongeluk.© FODI

Om het feestjaar in Theater Elckerlyc volledig te maken brengen ze een feestbier op de markt, namelijk de Triple Elckerlyc. Deze blonde triple met witte schuimkraag heeft een alcoholpercentage van 9°, de aanzet neigt naar karamel, waarna de smaak overvloeit in een zachte bitterheid. In de afdronk kan je de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze Triple is van ’t vat en wordt geschonken in speciaal ontworpen Elckerlyc glazen. Het bier werd gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge.

(PADI)

Info : www.elckerlyc.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.