‘The Sound of Music’ organiseert audities voor Von Trapp-kids in Kortrijk

Vanaf 6 december kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg gaan kijken naar een nieuwe versie van The Sound of Music’, met in de hoofdrollen o.a. Koen Van Impe (kapitein Von Trapp), Ianthe Tavernier (Maria), Geena Lisa (barones) e.v.a.

Het ensemble dat meespeelt in ‘Sound of Music’. © FODI/Daniël

Een belangrijke rol in de voorstelling is weggelegd voor zeven kinderen en daar gaat producent Deep Bridge, in samenwerking met Albert Hein, tijdens de krokusvakantie naar op zoek, in heel Vlaanderen. Meer en meer jonge mensen vinden de weg naar het theater en musical kan daarin een belangrijke rol spelen. Het is een vorm die toegankelijk is, speels en op maat van het leven van vandaag. Dat merken we aan het succes van onze musicalstages- en opleidingen, en het enthousiasme van onze jonge bezoekers, in de zaal én op hun social media. We moeten niet doemdenken, kinderen willen spelen, écht spelen, en niet alleen maar op hun schermpjes. Die twee werelden zijn niet gescheiden, beide maken deel uit van wat jonge mensen bezighoudt”, klinkt het bij Deep Bridge.

Met The Musical Academy zet Deep Bridge voluit in op jong talent. “In onze programmatie houden we er niet alleen rekening mee dat iedereen, jong en minder jong, zich in ons aanbod terugvindt, we kiezen ook voor titels waarin jong talent zich kan ontplooien. De opleidingen van The Musical Academy zijn een opstap naar écht spelen in onze voorstellingen. Maar we willen iedereen de kans geven zich te laten zien, ook als je aan de andere kant van het land woont.”

Na het grote succes van de actie rond MAMMA MIA! vinden Deep Bridge en Albert Heijn elkaar opnieuw voor een samenwerking rond ‘The Sound of Music’. Tijdens de krokusvakantie, gaan ze samen op zoek naar de kinderen Von Trapp. “Gedurende een week zal een speciaal uitgeruste auditie-bus het hele land doorkruisen, op zoek naar drie keer zes jonge talentjes die in het najaar zullen schitteren op het podium. Wij nemen de praktische organisatie voor onze rekening en zorgen voor een fijne beleving, want deelnemen en je kans wagen is zovéél belangrijker dan winnen. Dat is de boodschap. Ouders moeten niet het hele land doorkruisen om auditie te doen, want de auditie-bus bezoekt met de creatives van Deep Bridge de Vlaamse provincies”, zegt Ann Maes, namens Albert Heijn.

Tijdens de krokusvakantie, met een kick off op woensdagnamiddag 19 februari, komt de auditiebus naar jou toe. Je zal de auditiebus steeds kunnen vinden op een parking van Albert Heijn. Kinderen die graag auditie willen doen, melden zich vooraf aan op de site (www.deepbridge.be/doremi), en komen op het aangegeven tijdstip naar de zelf gekozen locatie bij hen in de buurt. In deze eerste ronde wordt gekeken naar de zangkwaliteiten van de jonge auditanten : ze worden gevraagd om mee te zingen met een karaoke-video die in de bus aanwezig is. Na deze ronde volgt een dans- en spelronde in de paasvakantie en op 1 mei, de finale ronde, weten we wie zal meespelen in ‘The Sound of Music’ en is onze cast écht compleet. De auditie-bus zal op volgende data en locaties te vinden zijn : Woensdag 19 februari, Albert Heijn A’pen Karel Oomsstraat (13 – 17 uur) – Zaterdag 22 februari, Albert Heijn A’pen Karel Oomsstraat (11 – 15 uur) – Maandag 24 februari , Albert Heijn St. Niklaas (13 – 17 uur) – Dinsdag 25 februari, Albert Heijn Kortrijk (11 – 15 uur) – Woensdag 26 februari, Albert Heijn Kuringen /Hasselt (13 – 17 uur) – Donderdag 27 februari, Albert Heijn Kuringen/Hasselt (11 – 15 uur) – Vrijdag 28 februari, Albert Heijn Gent Stadion, Ghelamco (11 – 15 uur) en Zaterdag 29 februari, Albert Heijn Shopping Center Wijnegem (11 – 15 uur). (PADI)

Inschrijven doe je op WWW.DEEPBRIDGE.BE/DOREMI. Daar vind je ook de verschillende nummers

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.