The Silhouets 60 in Kursaal Oostende

The Silhouets in het Kursaal bij de voorstelling van het concert. © FRO
Redactie KW

Het Oostendse orkest The Silhouets bestaat 60 jaar en zondag 16 februari 2020 om 15 uur organiseert Concerten Aan Zee een uniek optreden van deze Belgische Shadows in het kursaal van Oostende. Bob Rocking, de man die al 60 jaar de groep leidt, brengt samen met zijn vijf muzikanten, een tribuut aan Cliff Richard & The Shadows.

“In 1959 werden de Silhouets opgericht in Oostende, waar we ontzettend veel optredens hebben verzorgd, onder meer tijdens de zomer in Dancing The Fiacre, in de Langestraat. In the golden sixties traden ze op van de kust tot in Aarlen. We brachten rock & roll met nummers van Buddy Holly, Elvis, Gen Vincent en Cliff Richard & The Shadows.

In 1964 werd mijn compositie Geisha/Little Feeling opgenomen op single, een vinylplaatje dat fel begeerd is en nu 100 euro waard is. Ik bleef altijd actief met The Silhouets en na de heroprichting jn 1993 werden liefst zes CD’s opgenomen met nummers van The Shadows, maar ook met eigen composities.

Als enige in Benelux

Als enige band van de Benelux mochten The Silhouets in Engeland optreden voor het Engelse magazine ‘Pipeline’. Straks in augustus, treden we drie keer op in Frankrijk en in oktober zijn we voor de vijfde keer te gast in het Nederlandse Tilburg, dit ter gelegenheid van de jaarlijkse meeting Cliff & The Shadows. Daar worden ook Duitse managers verwacht, die ons willen boeken voor Duitsland.”

Straks, op zondag 16 juni, treden The Silhouets ook op tijdens de Kaaifeesten in Oostende.

“We zijn nog altijd goed bezig, in een toffe bezetting met drummer Liam Love, gitaristen Lukas Vandekerckhove en Willy Verspecht, zanger Ronny Walsschaerts en mezelf, als sologitarist en ‘leader of the band’. The Silhouets 40 jaar en 50 jaar, werd gevierd met tal van succesvolle optredens in Oostende, onder meer hier, in dit kursaal tijdens ‘Zilver Rock’. Dankzij Niko Geldhof van Concerten Aan Zee staan we op 16 februari 2020 voor het eerst alleen op de affiche. Ik ben geweldig fier na 60 jaar volharding. We zullen er samen een onvergetelijk succes van maken.”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier