The Gibson Brothers: mooie show, maar niet ideaal voor gevoelige trommelvliezen

The Gibson Brothers gaven het beste van zichzelf in het Kursaal. © foto PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Was je een van de aanwezigen op de show van The Gibson Brothers in Kursaal Oostende? Hoorde je Chris en Patrick Gibson hun wereldhits zingen, zoals Non Stop Dance en Que Sera Mi Vada? Vond je hun twaalfkoppige liveband ook zo subliem? Had je voordien geen last van je gehoor, maar misschien nadien wel?

Dan ben je zeker en vast niet de enige, want het geluid stond inderdaad heel luid, misschien té luid. Volgens de organisatie werd het aantal decibels dat toegelaten is niet overschreden, maar velen hadden toch hun bedenkingen bij al dat lawaai.

Kwam men met een decibelmeter het geluid van deze show opmeten, dan sloeg de meter ongetwijfeld toch wel een keer in het rood. Op het balkon hoorde je het geluid al heel goed, te goed. Op de parterre klonk dat nog luider. We woonden al veel shows bij in Kursaal Oostende, maar we maakten nog nooit mee dat zelfs de leuning van het balkon aan ‘t trillen was toen The Gibson Brothers optraden.

Tijdens de pauze klaagden aanwezigen over het enorme lawaai.
Tijdens de pauze klaagden aanwezigen over het enorme lawaai.© foto PADI

Of wij de enige waren met zwakke oortjes? Helemaal niet! Tijdens de pauze liepen we rond in de foyer en we hoorden bezoekers tegen elkaar zeggen: dat staat toch wel heel luid! En deel twee? Ook zo luid? Voor ons was het minder luid, met dank aan collega Jan die ons oordopjes gaf. Anders hadden we de show wellicht niet uitgedaan. Maar wedden dat menig oortje na deze show van menig bezoeker nog lang zal gefluit hebben tot diep in de nacht…

Euh, en de show zelf? ‘T was mooi, het klonk zelfs nog mooier met oordopjes in!

(PADI & Jens)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.