The Foxy’s uit Middelkerke zijn hot tot in Amerika

Gino en Heidi zijn internationale top. © foto LC
Redactie KW

The Foxy’s met Gino Devos, Heidi Gabrielle en Eddy Bru zijn aardig op weg om het buitenland te veroveren.

The Foxy’s zijn het onmiddellijk vervolg op het countryduo Gino en Heidi dat al een aantal awards won en optredens verzorgde in het buitenland waaronder in de bakermat van de country, Texas. Ondertussen zijn Gino en Heidi vergezeld van toetsenist Eddy Bru en werd het duo een trio. Hierdoor is het repertoire van The Foxy’s ook ruimer geworden en bestaat een optreden uit allround muziek uit de jaren 50, 60 en 70 met tussendoor nog steeds heel wat countrynummers.

“Niettegenstaande de moeilijke periode die wij – en iedereen trouwens – meemaken, zien wij het naar de toekomst toe helemaal zitten”, vertelt Heidi Gabrielle. “Nadat we al twee awards wonnen in Texas waren we vorig jaar opnieuw genomineerd, maar door omstandigheden konden we er niet naartoe. Het jaar is nog maar goed en wel van start gegaan en we kregen al een nominatie binnen voor de Red Carpet Awards 2020 in Nederland.”

Wekelijks op King Beach

“Het ziet er ook goed uit wat de optredens betreft, want de komende zomer staan we wekelijks in Blankenberge op King Beach, we zullen ook te zien zijn tijdens het Bierweekend in Middelkerke en verder zijn er nog heel wat grote optredens gepland. Muziek bepaalt ons leven, want naast onze optredens hebben we ook een eigen opnamestudio in Ichtegem, waar artiesten een opname kunnen doen tegen een betaalbare prijs of een cd kunnen laten maken.”

Heidi zong al op 16-jarige leeftijd de pannen van het dak. Oorspronkelijk zong ze ballads, maar Gino bracht haar ook de liefde voor de countrymuziek bij. Hij had altijd al een passie voor de Verenigde Staten en dan staat country niet veraf. Ze werden enkele jaren geleden opgemerkt door Preston Taylor, die de Texas Sounds International Country Music Awards organiseert in Jefferson. Zij namen deel aan de wedstrijd en kregen op die manier enige bekendheid over de grote plas. In 2015 en 2016 wonnen ze een award als Duo of the Year. “Bij ons is dat misschien minder bekend, maar heel wat artiesten en bands die hieraan deelnemen en met een award worden bekroond, slagen er ook in om een hit te scoren”, zegt Heidi.

Toetsenist bij grote orkesten

De derde man in het gezelschap is Eddy Bru, een allround muzikant die al meer dan zijn sporen heeft verdiend in de muziekwereld. Hij is al jaren actief in het wereldje en was toetsenist bij heel wat grote orkesten, waaronder het orkest Lou Roman, The Sonny Boys en de liveband van het Nederlandse televisieprogramma Op volle toeren. Hij is nog steeds de vaste begeleider van Vera Dobbelaere.

The Foxy’s hebben ondertussen een grote fanclub opgebouwd met mensen die hen overal volgen. “Ik noem die mensen liever geen fans, het zijn allemaal vrienden geworden. Wij willen tussen onze vrienden staan en daarom organiseren we op zondag 21 juni een grote barbecue in Ten Stuyver in Oostende. Uiteraard is er daar ook een optreden voorzien”, besluit Heidi.

Wie er op 21 juni in Oostende wil bijzijn of The Foxy’s wil boeken voor een optreden, kan contact opnemen via 0475 81 54 94 of 0483 54 95 17.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier