The Crazy Entertainers uit Roeselare stellen hun eerste cd voor in Izegem

Kleindochter Lisl Baptiste, vader Patrick Lagae en dochter Cindy Lagae vormen samen The Crazy Entertainers. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Vader Patrick Lagae (61), dochter Cindy Lagae (38) en kleindochter Lisl Baptiste (16) stellen als Roeselaarse familiegroep The Crazy Entertainers op zaterdag 19 oktober hun allereerste cd voor. ‘Vous Permettez’ werd in een beatjasje gestopt en de bijhorende videoclip bewijst dat ze alle drie het entertainen in hun bloed hebben.

“Het concept van The Crazy Entertainers begon zo’n twintig jaar geleden als twee zingende clowns”, begint pater familias Patrick, die in Meulebeke getogen is. “Crazy stond voor ‘clowns’ en The Entertainers omvatte het showgehalte van ons optreden. Een soort mix van kinderanimatie en muziek. Ik trad ook vaak op als solozanger met het lijflied Hij was maar een clown van de Nederlandse crooner Ben Cramer.”

Omdat ze allemaal fan waren van The Sound of Music beloofde Cindy, als ze ooit een dochter kreeg, die Lisl te noemen. “In mijn thuisgemeente noemen ze ons niet voor niets de familie Von Trapp. Mijn zoon zong vroeger ook mee.”

Elke vrijdag in de garage

Met Kristof Vandenbulcke, de man van Cindy, aan de mengtafels is de familieband compleet. Voor Patrick is die huidige bezetting van The Crazy Entertainers natuurlijk een langgekoesterde droom die uitkomt.”Samen met je nageslacht op het podium staan, is het mooiste wat er bestaat. Met een eenvoudige blik begrijpen we elkaar en dat biedt natuurlijk enorm veel voordelen. Elke vrijdag wordt er in de garage gerepeteerd. We brengen op regelmatige basis een repertoire van meezingers en gevoelige nummers. We spiegelen ons een beetje aan het concept van The Hermes Houseband en De Toppers in Nederland.”

Lisl droomt van het buitenland. “Momenteel volg ik dansschool aan het Brugse KTA”, vertelt ze. “Dansen en zingen zijn mijn passie. Ik kan niet echt zeggen welke hobby eruit springt. Later wil ik professioneel danseres worden. Daarnaast zou ik graag rechten studeren.”

Samen met je nageslacht op het podium staan, is het mooiste wat er bestaat

De jonge zangeres heeft al heel wat meegemaakt en wil als familierechter andere tieners behoeden voor wat zij heeft doorstaan. “Door de jaren heen heb ik ook van veel collega’s het vak geleerd”, zegt Patrick. “Dina Rodrigues was ooit bij ons in de leer. Mijn dochter Cindy coachte onze artiesten en werkte aan hun podiumprésence.” Volgens Cindy is het de bedoeling om met hun familiegroep de dagelijkse sleur van hun publiek te doorbreken. “De meeste mensen hebben een zware job en willen zich in het weekend gewoon amuseren.”

Videoclip

“In het verleden zijn we al eens met een remix van Aline op de proppen gekomen, maar het is de eerste keer dat we ook werk hebben gemaakt van een spetterende clip.” De beatversie van het bekende Adamonummer Vous Permettez is opgenomen in The Beauty Lounge in Wondelgem. “We hebben een hele dag gefilmd”, vertelt Cindy.

“Het geheel werd geproduceerd door Frank Degrees, die je misschien kent van Komaan en doe het, het nummer waarmee Phil Kevin furore maakte.”

Op zaterdag 19 oktober stellen The Crazy Entertainers hun eerste cd voor in zaal Valentino, Meensesteenweg 122 in Izegem. Daarnaast kan je ook genieten van optredens van enkele gastartiesten zoals Danny Green, Nicolas, Ever-Lynn en de Nederlander Jeroen met aansluitend een dj-set.

De deuren gaan om 18 uur open en de toegang is helemaal gratis. Je kan de muzikale avonturen van dit trio volgen via hun Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier