The Breynolds uit Tielt: “Voorlopig vindt het publiek al onze songs echte hitjes”

We herkennen v.l.n.r. Karel Verstaen, Brecht Vereecke, Frederiek De Vooght, en Jantie Flyer. © Wouter Meeus
Redactie KW

Wellicht de jongste band in de Tieltse contreien is The Breynolds. Nog geen jaar geleden zag de band het levenslicht, op de Tieltse Feesten. Intussen is de groep druk aan het repeteren voor enkele zomeroptredens.

Zoals de meeste Tieltenaren was ook Frederiek De Vooght afgelopen zomer terug te vinden op de Tieltse Feesten. “Het was daar, tussen pot en pint, dat ik Karel en Brecht heb aangesproken om samen een topband te vormen.” Zij zagen dat zitten, dus de basis voor de nieuwe band was gelegd. Het trio had enkel nog nood aan een drummer. “Die vonden we in Jantie, die ik wat later ben tegengekomen in The Pit’s in Kortrijk. Alweer tussen pot en pint vroeg ik hem of hij bij de band wou komen en hij zag dat meteen zitten.

Aan de slag met riffs

De bandleden vinden het moeilijk om hun eigen muziek te beschrijven. “Laat het ons op ruwe postpunk-rock&roll houden”, geven ze mee. “We schrijven wel onze eigen muziek. Dat doen we door op repetities te jammen. Als we een goeie riff ontdekken, gaan we daarmee aan de slag en maken we er een nummer van. Ook de teksten komen meestal spontaan bij ons op. We hebben zo al een paar goede songs bij elkaar geschreven. Eerlijk? Minder goeie nummers maken, lukt ons niet”, lachen ze. “Voorlopig vindt het publiek al onze songs dan ook hitjes.”

Werken aan setlist

Intussen hebben The Breynolds twee optredens achter de rug, maar er staan er nog een aantal gepland. “We houden eigenlijk wel van optreden in een bruine kroeg of in jeugdhuizen”, geven ze mee. “Je staat er toch wat dichter bij je publiek. We proberen de aanwezigen mee te krijgen, door echt alles te geven. Dat is het en dan moet je hopen dat ze blijven luisteren naar wat je doet.”

We houden eigenlijk wel van optreden in een bruine kroeg of in jeugdhuizen

De bandleden van The Breynolds komen elke week samen om te repeteren. “We treden intussen ook op, dus nu zijn we druk aan het werken aan onze set. Toch slagen we er ook wel in om wat nieuwe songs bij elkaar te knutselen. Op 24 mei kan je ons aan het werk zien in het Koersepeerd in Brugge. Een dag later staan we op het event Wham Jam in Kuurne.”

Rock@Schuiferskapelle

Op 10 juni keert de groep terug naar de plek waar ze hun drummer vonden, want dan treden ze op in The Pit’s in Kortrijk. “Op 31 augustus treden we op tijdens FAST Open Air in het Waalse Pesche. Op 7 september staan we dan in eigen stad, want dan treden we op tijdens Rock@Schuiferskapelle”, besluit de jonge band.

– De band werd pas vorig jaar opgericht. The Breynolds bestaat uit Karel Verstaen uit Tielt op de bass, Brecht Vereecke uit Tielt op de gitaar, Jantie Flyer uit Kortrijk aan de drums en Frederiek De Vooght uit Tielt achter de micro.

– Veel ervaring op het podium hebben ze nog niet. “We hebben in ons korte bestaan intussen twee optredens achter de rug, voor ons allebei memorabel. We gaan er ook van uit dat al onze volgende optredens even memorabel zullen worden.”

– Een grote droom heeft de band nog niet. “Als het publiek tevreden is, dan kan dat al tellen. We hopen natuurlijk op nog heel wat shows en ook wat studiotijd zouden we heel leuk vinden.”

– De boekingsprijs voor The Breynolds is overeen te komen met de bandleden.

(Lien Depauw)