Thaise ambassadeur bezoekt Torhout

De Thaise ambassadeur bezocht onder meer Kasteel Wijnendale. © foto JS
Johan Sabbe

Dankzij de goede contacten met de Torhoutenaren Benny Mareel en zijn vrouw Heidi Ramault van de vzw Thaismiles heeft de Thaise ambassadeur Manasvi Srisodapol een bezoek gebracht aan Torhout. Ook zijn eerste minister en twee raadgevers waren present.

De ambassadeur was op de eerste plaats geïnteresseerd in de sociale projecten die Thaismiles in zijn bijna driejarige bestaan gerealiseerd heeft. ‘s Morgens was er een ontvangst in de schuur van het Kasteel Wijnendale. Schepen van Noord-Zuidbeleid Elsie Desmet was aanwezig. Uiteraard werd het kasteel bezocht (foto). Vooral de zogenoemde koningskwestie genoot grote aandacht bij de hoge gasten. Het Belgische koningshuis is goed bevriend met het Thaise koningshuis. Koning Boudewijn en koning Bhumibol waren destijds vrienden.

Daarna werd door de vzw een lunch aangeboden, gevolgd door een wandeling in Koekelare met zijn Thaise gebouwen. De ambassadeur vond het opmerkelijk dat een vereniging bestaande uit vrijwilligers dergelijke prachtige initiatieven neemt om de armsten in zijn land te steunen. Hij noemde Torhout ‘a city of angels’. Momenteel wordt er steun verleend aan vier sociale projecten in Thailand. Zo krijgen kinderen financieel de kans geboden om te studeren vanaf hun 12 jaar tot en met het hoger onderwijs. Ook werd er in een verzorgingscentrum voor hiv- en tbc-patiënten een irrigatiesysteem gerealiseerd. Met steun van de provincie West-Vlaanderen kwam er een nieuwe landbouwtractor. Er worden voorts schooltjes geholpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier