Textielstraat voor eerst weer open voor verkeer na brand bij chemiebedrijf Matco

© PNW
Redactie KW

De Textielstraat waarlangs verschillende bedrijven gevestigd zijn, is ruim twee weken na de felle brand bij Matco sinds maandagnamiddag vrijgegeven voor het verkeer.

Tot dan bleef de weg afgesloten, omdat alle door toxische stoffen vervuilde gronden en terreinen moesten gereinigd worden. Dit zodat die geen gevaar konden opleveren voor de openbare gezondheid. “Maandagnamiddag 8 januari was alles terug vrij. Daardoor is er weer verkeer toegelaten. Er staan nog wel enkele containers. Maar de voertuigen kunnen er langs. “Dat is geen probleem”,verduidelijkt Jo Deprez van de Waregemse verkeersdienst.

De voorbije weken hield de Vlaamse Milieumaatschappij de site en de omgeving onder controle. Vooral het water van de nabijgelegen Gaverbeek, waar het bluswater naartoe vloeide en toxische stoffen bevatte. Er was sprake van een hoge concentratie xyleen. Dankzij het regenweer van de voorbije dagen raakte het vervuilde beekwater weer proper en kon de Vlaamse Milieumaatschappij haar toestemming geven voor het opnieuw openen van de Textielstraat. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier