Tetris Challenge van brandweer Middelkerke

Op de foto Mario Vanhee, Frans Depuydt, Douwe Callenaere, Niels Delanghe, Maarten Ureel en Johnny Gheeraert.
Redactie KW

De brandweer ging de uitdaging om aan hun multifunctionele autopomp volledig leeg te halen.

De Tetris Challenge is ook populair in Middelkerke, zo blijkt. De brandweer ging er de uitdaging aan om hun multifunctionele autopomp volledig leeg te halen.

“Besef dat er veel materiaal in de wagens ligt”

Het materiaal legden ze vervolgens gestructureerd neer voor het voertuig. De brandweermanenn gingen er vervolgens zelf tussen liggen. Dat deden ze met 7 man in een halfuurtje tijd. “Een tof initiatief,” luidt het bij het brandweerkorps. “Op deze manier zetten we de brandweer op een leuke manier in de kijker.”

“We kwamen tot het besef dat er echt veel materiaal in onze wagens zit, maar dat is ook nodig voor de interventies,” aldus kapitein Frank Ureel. “Middelkerke is een grote kustgemeente met om en bij de 20.000 inwoners. Tijdens de zomermaanden wordt dan aantal verviervoudigd. Het is dus niet ongewoon dat we zo goed zijn uitgerust.”

“Interventies niet in gedrang tijdens de Challenge”

“Na het tentoonstellen van het materiaal voor de foto, gaat alles terug de brandweerwagen in. We houden vandaag nog een oefening op het aflegsysteem. Dat oefenen we frequent om op een efficiënte manier te kunnen werken tijdens een brand. Tijdens een interventie moet alles op automatische piloot gebeuren.”

“Tijdens de Tetris Challenge kwamen onze interventies trouwens niet in het gedrang. We hebben immers nog een extra autopomp die paraat stond voor de dringende oproepen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier