Tête-à-tête in plaats van gouden feest voor Jean en Grietje

© foto JM
Redactie KW

“Maar er komt nog een bisnummertje”, beloven ze plechtig. Alhoewel ze reeds een decennium lang in Ardooie wonen, blijven beiden, als rasechte Koolskampnaren, verknocht aan het dorp waar ze opgroeiden en actief meeleefden met de bevolking, en dat is Koolskamp. Jean werd er geboren op 10 juli 1944 en Grietje zag er het levenslicht op 20 april 1948.

Jean erfde de stiel als elektricien van zijn vader Maurice. Griet, die aanvankelijk huishoudhulp was, ondersteunde de werkzaamheden van haar man in de winkel voor elektroapparatuur op het Dorpsplein in Koolskamp.

In het gezin kwam er een dochter, Nancy die samen met haar man Bart Minne in Meulebeke woont en er een schoonheidssalon heeft. Jean en Griet zijn de fiere opa en oma van Louis-Arnaut die nu al uitkijkt naar het postcoronatijdperk om vanaf dan weer eens naar de Elf Julistraat te kunnen afzakken.. Beide jubilarissen zijn lid van Okra Ardooie en Koolskamp en nemen graag aan de vele activiteiten deel. Enkel Jean rond de kaarttafel krijgen lukt nog niet terwijl Griet zich dartel beweegt op de linedancedansvloer en fit blijft met het wekelijkse turnuurtje.

Namens het gemeentebestuur werd een geschenk ten huize overhandigd door schepen Kathleen Verhelle. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier