Terrorisme of niet: de Paasfoor zal draaien in Kortrijk

Redactie KW

Donderdagavond werd in Kortrijk de jaarlijkse Paasfoor officieel voor open verklaard. “We zien dit als een sterk signaal”, aldus schepen Rudolf Scherpereel.

Na een ingetogen minuut stilte naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en Zaventem werd de Kortrijkse paasfoor traditioneel geopend vanop de pui van het stadhuis. “De Paasfoor moet doorgaan, het is een belangrijke sociale gebeurtenis”, zegt schepen van markten en foren Rudolf Scherpereel. “Ook voor de kinderen moet het doorgaan. Voor hen zijn de omstandigheden nog moeilijker te begrijpen. We zien dit als een sterk signaal en mogen niet in de val trappen van het terrorisme.” Rudolf Scherpereel vroeg wel de muziek ingetogen te houden.

De prinsesjes Alex Adler (7), Ellie Delforge (5) en Lisa Verwijk (5) kregen samen met prinsje Louis Delforge (9) de eer het grote spektakel op gang te trekken. Die eer valt altijd te beurt aan jonge inwonertjes van Kortrijk die verjaren op Witte Donderdag.

De Paasfoor telt 138 ‘métiers’ en staat opgesteld langs de Leieboorden en op de Graanmarkt, Grote Markt, Casinoplein, Conservatoriumplein en Schouwburgplein.

Friturist Bertrand in de bloemetjes gezet

Terrorisme of niet: de Paasfoor zal draaien in Kortrijk

Vaste waarden op de Paasfoor zijn Bertrand Coussens (75) en echtgenote Jeannine Decock (72). Zij runnen al vijftig jaar Frituur Bertrand en zijn al even lang present op de Paasfoor. Het stadsbestuur, het paasfoorcomité en vrienden en sympathisanten brachten hen donderdag een verrassingshulde in het Kortrijkse stadhuis. Schepen Scherpereel schonk hen een cheque voor de Neerbeek in Bissegem, en een linnen tafelkleed in damast.

(PVH – Foto JVGK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten