Terreinwagen VMM rijdt zich vast op strand, redders steken handje toe

© BB
Redactie KW

Een terreinwagen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) reed zich dinsdagmorgen vast op het strand van Oostende. Het voertuig zakte plots weg in een stuk nat zand, toen het geparkeerd stond tijdens het nemen van stalen om de kwaliteit van het zeewater te meten.

Het waren de strandredders die dan maar een handje hielpen om de terreinwagen te bevrijden uit de benarde positie. “Het was ongeveer een uur voor de opening van onze reddingsposten. We kregen telefoon met de vraag of we de mannen van de VMM konden helpen. ‘Met plezier’, dachten we. Zij komen geregeld ons zwemwater controleren dus doen we graag wat terug”, zegt hoofdredder Jonathan Devos. En dus ging hij samen met enkele collega’s wat vroeger op pad, met hun eigen terreinwagen.

“We hebben natuurlijk wat terreinkennis (lacht) dus eigenlijk verliep het vrij vlot met behulp van schoppen, planken en een riem. Het werd net laag water dus dreigde de terreinwagen niet onder te lopen. Het was ook een goeie oefening, want het gebeurt wel eens dat iemand plots het strand oprijdt om welke reden dan ook”, besluit Jonathan. (BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier