Terrasconcerten, Lendlee Koerse en Skalulfeesten afgelast

Dit krijgen we dit jaar niet te zien: kinderanimatie tijdens de Skalulfeesten, die afgelast werden. © foto Frank
Redactie KW

De feestzomer in Lendelede krijgt een flinke deuk. In het kermisweekend van 21, 22 en 23 augustus zijn de terrasconcerten, de wielerwedstrijd Lendlee Koerse en de Skalulfeesten door de verstrengde coronamaatregelen afgeschaft. Dat besliste het schepencollege woensdagavond in overleg met de betrokkenen.

“Vorig jaar beleefden we een topzomer met als hoogtepunten het Belgisch kampioenschap voor nieuwelingen en nadien Lendelede kermis”, zegt burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Deze zomer is anders. Na de coronabesmettingen van de Chiroleden rond 21 juli dwingt de tweede coronagolf ons nu tot voorzichtigheid.”

“De coronacijfers voor onze gemeente zijn opnieuw goed, maar we blijven alert. Daarom besliste het schepencollege dat de kermis in het weekend van 21 augustus niet doorgaat om te vermijden dat mensen uit diverse bubbels samenkomen en zo ongewild een extra risico op besmetting met zich meebrengen. De werkgroep Skalulfeesten besliste op eigen initiatief de Skalulfeesten niet te laten doorgaan, een moedig en verantwoordelijk besluit. Ook de kermiswielerwedstrijden zijn afgelast in overleg met het comité Lendlee Koerse en de Koninklijke Veloclub Lendelede Sport. Dagelijks volgen we de cijfers van onze gemeente op om in overleg met de huisartsen de nodige maatregelen te nemen.”

Kampvuur

De Chirojongens en -meisjes mochten niet op kamp door vier positieve Chiroleden. “Om dat gemis een beetje te compenseren organiseren de Chirojongens op vrijdagavond 14 augustus op de Oude Gemeentekoer een kampvuur“, zegt Arne Witdouck. “Een beetje het gevoel van op kamp creëren bij onze leden, die dan ook afscheid kunnen nemen van eventuele leiders die ermee stoppen.”

Het kampvuur van de Chiromeisjes Ilse heeft plaats op zaterdag 15 augustus vanaf 19 uur. “Met dezelfde maatregelen als bij de jongens”, zegt Katho Vermeulen. “We vormen vier bubbels en er mogen er maximum 50 in één bubbel zijn.”

Voor beide kampvuren moet je ten laatste de vrijdag voordien inschrijven.

Herstart Jakkedoe

“Op maandag 10 augustus starten we opnieuw met de speelpleinwerking Jakkedoe tot vrijdag 28 augustus”, zegt Hilde Verhamme van de jeugddienst nog. “Op 20 juli werd die stopgezet, samen met het afgelasten van de Chirokampen. Omdat alle jeugd in Lendelede zo nauw met elkaar verweven is, was de angst groot om verder te doen. Een terechte beslissing! Veel monitoren lieten zich testen op het virus en gelukkig waren er veel negatief.”

De coronamaatregelen blijven na de nieuwe start dezelfde als in juli. “Avondvergaderingen en monie-avonden met de 24 monies kunnen nu niet meer en de planning werken we voortaan uit via een groeps-chat. Ja, ik kijk er nu al naar uit om met mijn monies eens een deftig feestje te bouwen.”(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier