Terrasbabbel in Amfora in Poperinge: “De paling is hier echt overheerlijk”

Gert Verstraete met zijn moeder Therese en de kinderen Mateo en Esmee. © LB
Redactie KW

Op het terras van hotel-restaurant Amfora geniet Gert Verstraete (45) met zijn moeder Therese (70) en kinderen Mateo (11) en Esmee (9). We treffen hen aan op de opening van de Poperingse julifoor.

“Dit is onze vaste stek. We doen regelmatig een terrasje en dan kan je ons hier vinden. We komen de kerremesse bezoeken. Het heeft toch iets nostalgisch”, zegt Poperingenaar Gert.

Voor hem staat een Hommelbiertje, moeder Therese geniet van een glaasje cava en de kinderen drinken een cola. “Ik bestel niet altijd een Hommelbiertje. Dat kan al eens wisselen, maar als we hier komen eten bestel ik steevast de paling. Die is hier heel lekker”, vertelt Therese.

Zeven weken Spanje

De coronacrisis gooide heel wat roet in het eten. “Hopelijk mogen we allemaal gezond blijven en mogen de jongen mensen op reis gaan. Voor mij maakt dat niet meer uit”, zegt Therese.

Voor Gert en zijn gezin werd het zaterdagnamiddag het laatste Poperingse terrasje voor een tijdje. “Mijn partner is momenteel nog aan het werk, maar morgen vertrekken we op reis. We gaan naar de zon, naar Spanje voor zeven weken”, zegt Gert. (LB)