Ter Luchte zoekt vrijwilligers

© (Foto GST)
Redactie KW

De voorbije coronaperiode heeft een zeer grote invloed gehad op de werking binnen het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde en meer bepaald bij de vrijwilligers.

“Een deel van onze vrijwilligers heeft door Covid-19 afgehaakt, enerzijds om dat ze, gezien hun leeftijd risicopersonen waren en anderzijds omdat ze zeer bang waren om hun eigen ouders en/of familie te besmetten, maar ook een nieuwe instroom van jongere mensen lijkt te zijn stilgevallen”, weet Lieselot Segaert van Ter Luchte ons te vertellen.

“Daardoor is er nu een grote nood aan mensen die toch een deel van hun vrije tijd als vrijwilliger willen komen meehelpen in ons verzorgingstehuis. We zijn dan binnen onze dienst beginnen brainstormen hoe we nieuwe vrijwilligers kunnen aanspreken en we zijn dan tijdens het kermisweekend op zoveel mogelijk plaatsen geweest, mensen aangesproken en uitgenodigd op onze info-avond van maandag 12 oktober.”

Onder de slogan ‘Kom je in onze vrijwilligersbubbel?’ ging Lieselot de straat op verkleed in een grote plastiek bubbel. “Het leek ons een leuk idee om de sociale bubbel te verwerken in onze ludieke wervingsactie. Daardoor vielen we zeer goed op en kwamen de mensen zelf spontaan naar ons toe om te vragen wat de bedoeling was. Daarmee was de eerste stap gezet en konden we hen de nodige inlichten verschaffen over het vrijwilligerswerk in Ter Luchte.”

“Vrijwilligerswerk is nu zeker niet evident. Er zijn overal vrijwilligers nodig maar met engagement kan je zeker meehelpen tegen eenzaamheid in Ruddervoorde. Iedereen komt hier in een warme groep terecht en we zijn er ook zeker van dat een deel van onze vrijwilligers zelf openbloeien als ze helpen in onze sociale warme familie.”

De infonamiddag gaat door op maandag 12 oktober en start om 14 uur. Meer info Lieselot Segaert 050 27 75 30 ofwel lieselot. segaert@terluchte.be

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier