Ter Lucht bedankt zijn vrijwilligers

© (Foto GS)
Redactie KW

Een goed werkend verzorgingstehuis is veelal de bezorgdheid van de directie en het bestuur. Maar iedereen weet dat de vele vrijwilligers dag in dag uit een deel uitmaken van de dagelijkse werking, het menselijk aspect en het dagelijks contact met de bewoners, maar vooral een helpende hand bieden waar nodig.

Het is een echte vriendenkring geworden, mensen die vrijwillig komen helpen brengen vrienden mee. Ze hebben zichzelf ‘Ut Libre Goeste’ genoemd. Ze staan in voor veel taken binnen het RVT Ter luchte zoals het open houden van de cafetaria, de bewoners begeleiden op de vele uitstappen en activiteiten, het vervoer van de bewoners naar de familieleden of consultatie maar ook meer technische klussen nemen ze voor hun rekening waaronder een kader ophangen, een kleine herstelling op de kamer of het wegzetten van zwaar materiaal.

“Je mag de menselijke inbreng van al onze vrijwilligers niet onderschatten”, weet OCMW-voorzitter Sebastian Vande Ginste te vertellen. “Vanuit het OCMW doen we zoveel mogelijk voor onze bewoners in het Ter Luchte, maar wat de vrijwilligers hier elke dag doen is gewoonweg niet mogelijk voor ons. Ze zijn in veel gevallen het eerste aanspreekpunt tijdens de dagelijkse koffieronde, ze weten wat er leeft bij de bewoners en kunnen hun wensen en grieven zeer snel overbrengen naar de verpleegsters en directie. Het is dan ook met zeer veel plezier en dankbaarheid dat we dan ook ieder jaar opnieuw alle vrijwilligers van Ter Luchte, De Minder mobielen centrale en de VZW Oost Cans, uitnodigen op het vrijwilligersfeest. Iets dat ze ook met zeer veel plezier aangrijpen om gezellig te keuvelen, iets te eten en vooral afspraken maken voor activiteiten te organiseren die het WTC Ter Luchte ten goede komen.”

Minder Mobielen Centrale

Het is een stijgende groep mensen die beroep moeten doen op deze organisatie om de soms broodnodige bezoeken iets verder van hun huis of woonzorgcentrum te kunnen doen. Een familiebezoek, een doktersbezoek: Je kan het zo gek niet bedenken of de Minder mobielen Centrale brengt je er naar toe, met de glimlach en een plezante babbel onderweg en ze komen je weer ophalen ook. Allemaal vrijwillig en met hun eigen wagen. Ze vormen een afzonderlijke groep binnen de sociale werking van de gemeente en het OCMW.

De derde groep vrijwilligers die vandaag in de bloemetjes gezet worden zijn deze van de VZW Oost Cans. Zij staan in voor de voedselbedeling aan de minderbedeelden in de gemeente en werken vanuit Oostcampus.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier