Ter Groene Poorte stelt tentoon in Bakkerijmuseum Veurne

Liesbeth Inghelram (conservator), Ina Ruckebusch (wetenschappelijk medewerker), Leo Boute (oud-directeur Ter Groene Poorte), Raph Van Loocke (huidig directeur), Robert Inghelram, Frans Hautteman, Filip Roos (ontwerper tentoonstelling), leraars en leerlingen van Ter Groene Poorte, burgemeester Peter Roose en schepen Pascal Sticker. © JTV
Redactie KW

Vrijdagavond 17 juni was in het Bakkerijmuseum de opening van de tentoonstelling ‘Jong geleerd, Oud gedaan’. De expo kwam tot stand door de samenwerking met de hotelschool Ter Groene Poorte uit Brugge en is vanaf 18 juni te bezichtigen in de gerestaureerde schuur van het Bakkerijmuseum.

Er worrden documenten, schoolgerief en didactisch materiaal tentoongesteld van leraars en leerlingen uit de bakkerij afdeling van Ter Groene Poorte. Je ziet er hoe het bakkerijonderwijs in de 20ste eeuw is geëvolueerd. Je ontdekt er het verhaal van de bakker in opleiding en maakt kennis met het speciaal ambachtelijk materiaal dat wordt gebruikt in de bakkerij.

Het Bakkerijmuseum is erg bekend om haar educatieve aanbod. Jaarlijks komen meer dan 22.000 volwassen en kinderen het museum bezoeken maar ook brood en viennoiserie leren bakken, chocolade mouleren, marsepein boetseren en nog veel meer. De huidige tentoonstelling is te bezichtigen tot na de zomer.

(JTV – foto JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier