Tentoonstelling rond 100 jaar sociaal wonen in Menen

Directeur Sonny Ghesquiére hoopt dat veel mensen komen kennis maken met de geschiedenis en de huidige werking. (foto WO) © wilfried Ossieur
Redactie KW

Woonmaatschappij Impuls blikt op 8 en 9 oktober terug op 100 jaar sociaal wonen in Menen. De tentoonstelling vindt plaats in de bureaus van de woonmaatschappij en is meteen een uitgelezen gelegenheid om kennis te maken met de werking van de woonmaatschappij.

De tentoonstelling ‘100 jaar sociaal wonen in Menen’ is te bezichtigen op vrijdag 8 oktober van 13 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur in de kantoren van woonmaatschappij Impuls in de Volkslaan 302, op de tweede verdieping van het voormalige wzc De Feniks. Op zaterdag is er een speelbus voor de kinderen.

“Met de expo willen we niet alleen het verleden tonen, maar ook onze huidige werking en wat de toekomst brengen zal. Ook willen we zo iedereen de kans geven om onze bureaus te bezoeken en met ons kennis te maken”, zegt directeur Sonny Ghesquière.

Energiezuinige woningen

De sociale huisvestingsmaatschappij (SHM) Ons Dorp werd opgericht in 1921. De realisatie van de Nieuwe Tuinwijk tijdens het interbellum, waarbij de houten barakken van de Roo Campagne plaats ruimden voor sociale woningen, was het startschot voor de bouwmaatschappij. In 2017 ontstond woonmaatschappij Impuls uit de fusie van SHM Ons Dorp en SHM Eigen Haard Is Goud Waard uit Lauwe.

“Groot-Menen telt zo’n 1.600 sociale woningen”, weet Lien Descamps van de dienst Patrimonium en Huurdersbegeleiding. “Bij onze nieuwe realisaties kan je niet meer zien dat het om sociale woningen gaat. Recente voorbeelden zijn het appartementsgebouw in de Guido Gezellelaan en 52 appartementen in de Kersenlaan. De komende vijf jaar willen we ook projecten realiseren in de Acacialaan, Olmenlaan, Hogeweg, Wilgenlaan en in de Lauwestraat in Rekkem. Het gaat om heel energiezuinige woningen, die beantwoorden aan het A-label met een EPC van minder dan 100 kwh/m-100.”

(Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier