Tentoonstelling ‘Dorpen in beweging’ geopend in Kemmel

Vrijdagavond werd in de kerk van Kemmel de tentoonstelling ‘Dorpen in beweging’ officieel geopend.

Vrijdagavond werd in de St.-Laurentiuskerk in Kemmel de tentoonstelling ‘Dorpen in beweging’ geopend. Het is meteen de tweede tentoonstelling die in de kerk wordt gehouden. De eerste tentoonstelling belichtte het leven aan de grens. Ook de komende jaren worden nog tentoonstellingen gehouden. De oorlogen en het water zijn dan de onderwerpen.

De tentoonstelling ‘Dorpen in beweging’ vertelt op een visuele en interactieve manier het boeiende verhaal van de dorpen in de gemeente Heuvelland en net daarbuiten. “De tentoonstelling stelt vragen over het wonen en leven in een (Westhoek)dorp in verleden, heden en vooral in de toekomst. Een bezoek aan de tentoonstelling zet je aan om na te denken over de toekomstige rol van het dorp als samenlevingsmodel”, zegt bevoegd schepen van toerisme Etienne Cloet.

Thematische activiteiten

Aan de tentoonstelling zijn onder meer een app en een hele resem thematische activiteiten verbonden. Zo zijn er deze zomer gegidste wandelingen in Wulvergem, Wijtschate en Westouter.

De openingsuren van de tentoonstellingzijn gelijklopend met de openingsuren van Toerisme Heuvelland, onder voorbehoud van kerkelijke plechtigheden.

(MD – Foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.