Tennisplein Vichte gebruikt als hondenweide “Mogen we wat meer respect vragen?”

Het vierde tennisplein dat gebruikt werd als hondenweide, ligt wat meer afgelegen waardoor het minder zichtbaar is voor voorbijgangers. © GV
Redactie KW

Sinds maandag 4 mei is buitenshuis sporten in openlucht opnieuw toegelaten voor bepaalde sporten. Tennis is daar één van. “Wij stelden tot onze ontzetting vast dat één van de vier pleinen bezaaid was met uitwerpselen” sakkert Greet Coucke, voorzitster TC Vichte.

Een aantal vrijwilligers van TC Vichte vzw ging het voorbije weekend poolshoogte nemen van de toestand van de tennispleinen.

“We vermoedden dat door de coronacrisis de mensen dichterbij huis hun honden vrij wilden laten rondlopen”, vervolgt Coucke. “Doordat niet-essentiële verplaatsingen verboden waren, was de hondenweide in de Gavers geen optie. Ik heb alle begrip voor hondenbaasjes die hun dier even willen uitlaten en zelf ben ik een heel grote hondenliefhebber, maar dit getuigt van een gebrek aan respect.”

Schade door spelende honden

“Elk jaar is het een hele klus voor een tiental vrijwilligers van onze club om de toplaag van de pleinen af te scheppen en de pleinen van een nieuwe laag gravel te voorzien,” verduidelijkt ze. “Het neemt 14 dagen in beslag om de oppervlakte opnieuw plat te rollen, waarna de pleinen enkel met vlakke zolen mogen betreden worden.”

“De betrokkenen realiseren zich blijkbaar niet dat spelende honden schade aan de pleinen aanrichten. Alleszins is de schade hersteld en kregen we de pleinen tijdig klaar om de eerste sportievelingen opnieuw een balletje te laten slaan“, besluit de voorzitster opgelucht. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.