Tennisclub Staden plant nog dit jaar bouw van indoor tennishal op De Wankaarde

Tennisclub Staden plant nog dit jaar de bouw van een indoor tennishal. De hal komt op de terreinen van de club op sportcentrum De Wankaarde. Er wordt ook een nieuw clubhuis gebouwd. Om het project financieel rond te krijgen, hoopt de club op de financiële inbreng van coöperanten.

De nieuwe tennishal komt op deze locatie. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
De nieuwe tennishal komt op deze locatie. (foto JCR)©JOKE COUVREUR

Tennisclub Staden werd in 1999 opgestart. “Aanvankelijk vonden we een onderkomen op de tennisterreinen van ‘De Boskant’ in Westrozebeke”, legt ondervoorzitter Ludo Coppenolle uit. “Daarna trokken we naar recreatiedomein De Vossenberg in Hooglede. We vonden uiteindelijk onze vaste stek op sportcentrum De Wankaarde aan de Bruggestraat.”

“We startten er met drie tennisvelden”, gaat voorzitter Dirk Demeulenaere verder. “We bouwden ook een clubhuis. Later werden nog twee extra tennisvelden aangelegd. Nog later volgde de aanleg van drie beachtennis- en beachvolleyterreinen.”

“Al onmiddellijk na de verhuis van de club naar De Wankaarde droomden we van de realisatie van een tennishal. In het Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan werd toen overigens ook een locatie voorzien om de hal te bouwen. De hal wordt achter ons clubhuis opgetrokken. Het clubhuis gaat overigens tegen de vlakte. Het nieuwe clubhuis wordt tegen de hal gebouwd. Het huidige sanitaire blok blijft behouden.”

Start bouw begin juni

“Vanuit het clubhuis zal er inkijk in de indoorhal zijn. Het is overigens de bedoeling om het clubhuis niet te groot te maken zodat het een even gezellig karakter heeft als ons huidige clubhuis.”

“Droom van bij de start van de club wordt nu gerealiseerd”

“De hal zal een oppervlakte van 1.980 m² hebben. Ze zal ruimte bieden aan drie velden die naast elkaar aangelegd worden. We hebben voor de drie velden marges genomen die ruimer zijn dan de officiële afmetingen om een tornooi te kunnen organiseren. Het is ook onze bedoeling om de hal open te stellen voor de Stadense scholen. Die zouden er terechtkunnen voor hun lessen lichamelijke opvoeding.”

“Als alles goed gaat, staat de start van de bouw voor begin juni gepland. We hopen dat de hal tegen eind september af zal zijn. We hebben de laatste jaren heel intensief gewerkt om dit project uit te werken en te realiseren. De plannen zijn al een tijd klaar. Ze werden uitgetekend door architect Hans Geldof.”

Een simulatiebeeld van de nieuwe tennishal: drie tennisvelden naast elkaar en inkijk vanuit het nieuwe clubhuis. (foto JCR)© (foto JCR)
Een simulatiebeeld van de nieuwe tennishal: drie tennisvelden naast elkaar en inkijk vanuit het nieuwe clubhuis. (foto JCR)© (foto JCR)

“De grote uitdaging bestaat erin om het financiële plaatje rond te krijgen”, gaat secretaris Steve Vangroenweghe verder. “De kost voor de bouw wordt op 600.000 euro geraamd, btw niet inbegrepen.”

“We hebben alvast de medewerking van de gemeente. Onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad krijgen we van de gemeente een renteloze lening van 100.000 euro en een subsidie van 125.000 euro. Verder zal er ook een lening aangegaan worden bij de bank.”

Geld van coöperanten

“Clublid Stefaan D’hondt van accountancybureau Quartus bekeek het volledige financiële aspect van de bouw. Om het project financieel volledig rond te krijgen, doen we een beroep op coöperanten. We hopen bij hen tussen de 200.000 en 250.000 euro op te halen.”

“Wie coöperant wil worden, kan dat door het investeren van 2.500 euro of een veelvoud van dat bedrag. Voorwaarde is wel dat het geïnvesteerde bedrag vier jaar in de vennootschap blijft.”

“Het is ook onze bedoeling om de hal open te stellen voor de Stadense scholen”

“Vanaf het vierde jaar streven we naar het uitbetalen van een dividend van twee procent. “

“Wie investeert in de bouw van de hal, kan zijn investering ook voor 45 procent inbrengen in zijn personenbelasting. We geven in eerste instantie voorrang aan leden van onze club om te investeren. Later krijgen ook externen die kans.”

De club organiseert onder voorbehoud van versoepeling van de coronamaatregelen op dinsdag 19 januari om 19 uur een infoavond rond het project in gemeenschapscentrum Het SWOK in de Ooststraat. Er dient vooraf ingeschreven te worden via tennis@tcstaden.be . Wie interesse of vragen heeft kan ook terecht bij Steve Vangroenweghe (0493 25 46 94 of via tennis@tcstaden.be ). (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.