Tennisclub Oostrozebeke slaat als eerste weer een balletje op de openluchtvelden

Bestuurslid Guido Vangroenweghen, voorzitter Tony Sneyers, Antoon Claerhout en Cecile Demey zijn blij dat er weer getennist mag worden in openlucht. © CLY
Redactie KW

De leden van tennisclub Oostrozebeke zijn opgelucht dat ze hun tennisracket weer mogen bovenhalen. De club heeft als eerste sportieve vereniging van de gemeente weer gebruikgemaakt van de aanwezige tennisaccommodatie.

“Het spreekt voor zich dat het positieve nieuws omtrent het gebruik van de openluchttennisvelden voor ons een hele opluchting betekende”, vertelt voorzitter Tony Sneyers. “Wij hebben de voorbije jaren heel hard geïnvesteerd in onze accommodatie met bijkomende ruimte voor de après-tennis, maar nu ligt alles er verlaten bij. De buitenaccommodatie kunnen we nu wel opnieuw gebruiken maar even genieten achteraf met de vrienden is nog niet mogelijk. Wij hopen dan ook dat alle coronabeperkingen snel worden opgeheven zodat we ook weer kunnen gebruikmaken van ons gezellig clublokaal”, zegt Tony.

“We willen nu graag ook zo vlug mogelijk terug met de lessen beginnen. Vooral de zomerschool, die garant staat voor een degelijke opleiding van jongeren, hopen we eerstdaags te kunnen opstarten. Wij zijn een club met 85 leden waaronder heel wat jongeren die we absoluut willen verwennen”, klinkt het.

Straks interclub?

“Wij hopen ook te kunnen deelnemen aan de interclubcompetitie wanneer die weer doorgaat. Normaal nemen we deel met een ploeg dertigers en een seniorenploeg. Voor dit seizoen waren er ook lessen voor volwassenen gepland en daarvoor hadden we al enkele proftrainers ingehuurd. Met slechts 85 euro lidgeld per jaar voor een volwassene of 110 euro voor een gezin, zijn wij best wel een goedkope club. Wij werken met een reservatiesysteem”, geeft voorzitter Tony Sneyers nog mee. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier