Tennisclub Moorslede is trots op nieuw clublokaal

Eind vorig jaar telde de club zo'n 130 leden. © JS
Redactie KW

Tennisvereniging TC Moorslede is begonnen aan het nieuwe seizoen. De leden kunnen voortaan terecht in een nieuw clublokaal nabij de drie terreinen op het Grimmertinge sportcentrum. Dat lokaal werd in het bijzijn van een delegatie van het gemeentebestuur officieel geopend.

Een viertal jaar geleden werd de nieuwe tennisclub TC Moorslede boven de doopvont gehouden. De club bouwde voort op de bestaande tennisclub Tennibo, maar koos in 2016 voor een nieuwe wending met de oprichting van een vzw. De vereniging draait momenteel op volle toeren. Eind vorig jaar telde de club zo’n 130 leden. “Jaarlijks organiseren we ook verschillende tornooien: het officiële Alaska Dubbeltornooi, clubkampioenschappen en in juli het XperienZ Dubbeltornooi”, aldus voorzitter Johan Verkest. Het Alaska Dubbeltornooi werd alvast afgelast wegens de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Sinds 2017 speelt de club op drie nieuwe Herculan SR outdoorterreinen. “Dankzij die uitstekende ondergrond was het nu al opnieuw mogelijk om er te spelen. We merken dat onze leden de voorbije weken stonden te trappelen om aan het nieuwe tennisseizoen te starten.” Die start viel echter ook in het water.

Gezellig nakaarten

De voorbije jaren plaatste de club tijdens de tornooien een tentje waaronder de deelnemers na hun match konden genieten van een drankje. “Met onze club richten we ons ook op het sociale aspect van sporten. Daarom maakten we werk van een eigen clublokaal.” Naast de drie terreinen werd de voorbije maanden aan een eigen thuis voor de club gebouwd. De club investeerde zelf, maar kreeg ook een investeringstoelage van de gemeente. Op zondag 8 maart werd het nieuwe clublokaal plechtig geopend.

“Dat is heel belangrijk voor onze club. Na een wedstrijdje tennis kunnen onze leden en de deelnemers aan de tornooien hopelijk snel nog even gezellig nakaarten in ons clublokaal.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier