Tennisclub Koksijde was helemaal klaar voor opstart ‘light’

© MVQ
Redactie KW

Vanaf maandag konden tennis- en padelliefhebbers hun hartje weer ophalen, zij het onder strikte voorwaarden. Daar was Tennis & Padel @ TCK goed op voorbereid, volgens de ‘Play Safe & Go’-instructies die Tennis Vlaanderen in duidelijke pictogrammen heeft uitgewerkt.

Samengevat betekent dit: het afstand houden moet op en naast het veld gerespecteerd worden, reserveren en betalen kan enkel online en digitaal, clubhuis, sanitair en kleedkamers blijven gesloten, er mag voorlopig alleen enkelspel gespeeld worden, je sport altijd met dezelfde twee personen. Aan elk van de zeven terreinen hangt een infobord met hygiënemaatregelen die strikt moeten opgevolgd worden. Na de training ga je direct naar huis.

Honderdtal extra leden

Secretaris Stephan Wydooghe is alvast tevreden over de start: “deze voormiddag was de bezettingsgraad via de reserveringen 25 procent, deze namiddag was dat 50 procent en deze avond tijdens de piekuren bedroeg die 80 procent. In één week hebben zich een 100-tal extra leden aangemeld op 400 leden. Uiteraard zijn we door de beperkingen op een laag pitje gestart, maar hopelijk worden de maatregelen tegen 18 mei opnieuw versoepeld.”

Voorzitter Jos Exsteens voegt eraan toe: “we laten ons bijstaan door mensen van de hotelschool om onze cafetaria op een aangepaste manier te kunnen openen, zodat we helemaal in orde zullen zijn met de social distancing en hygiënenormen in functie van de coronamaatregelen.” (MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.