Tennisclub Isis in Izegem krijgt indoor tennishal en padelterreinen

Eigenaar Herbert Herreman in de huidige opblaasconstructie. (foto vadu) © (foto vadu)
Redactie KW

Tennisclub Isis heeft grootse plannen voor 2020. Binnenkort starten er werken voor de aanleg van drie padelterreinen en tegen het winterseizoen volgend jaar moet er een indoor tennishal op het domein verschijnen. Die overdekt drie speelvelden en zal ook een opwarmingsruimte omvatten.

Tennisclub Isis zit al ruim vijftig jaar op zijn huidige locatie in de Kokelarestraat en beschikt er over vier outdoor tennisvelden. Om ook in het winter te kunnen blijven doorspelen hebben ze een tiental jaar geleden een opblaasconstructie gekocht om die tijdelijk te overdekken. “Dat was toen een investering van 250.000 euro, maar daar moet je natuurlijk nog de hoge verwarmingskosten bij rekenen”, vertelt eigenaar Herbert Herreman. “Op termijn beginnen die kosten door te wegen en daarom gaan we volgend jaar investeren in een permanente indoor tennishal. Die zal drie tennisvelden omvatten, maar er is ook ruimte voor een opwarmingskamer en een indoor petanqueterrein. De investering bedraagt 1,5 miljoen euro, maar we zijn van plan een subsidiedossier in te dienen bij onder andere Sport Vlaanderen. De tennishal zelf zal ongeveer 1.000 vierkante meter groot zijn en aan de noordzijde van ons domein gebouwd worden. De velden zullen van ‘match clay’ zijn. We hopen begin volgend jaar het dossier compleet te hebben en niet lang daarna met de bouw te starten. Idealerwijs kunnen we er dan tegen volgend winterseizoen gebruik van maken.”

Meer dan een hype

Naast de indoor tennishal komen er ook drie padelterreinen. Die werken starten binnenkort. “Padel is niet langer alleen een hype, maar is hier om te blijven”, meent Herbert. “Daarom investeren we in drie dergelijke terreinen in de hoop ook die sport wat meer in de kijker te zetten.” Padel is een racketsport met een mix van tennis en squash. Naast die ingreep komen er ook nog enkele kleinere verbouwingen. Zo gaat de tennisclub zijn parking opnieuw aanleggen met grasdalen, om het geheel een groener uiterlijk te maken. Ook enkele verlichtingsmasten verdwijnen. (vadu)

Tennisclub Isis in Izegem krijgt indoor tennishal en padelterreinen

Tennisclub Isis in Izegem krijgt indoor tennishal en padelterreinen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier