Tennisclub Finlandia is volledig zelfbedruipend, jeugdkampen bijna volgeboekt

Jean Claude Vanhaverbeke is tegelijk voorzitter, secretaris en tornooileider.
Redactie KW

Van donderdag 2 juli tot en met zondag zondag 12 juli kunnen ‘enkelaars’ terecht in het zomertornooi van tennisclub Finlandia. Naast de zes klassementsreeksen worden ook veertien leeftijdscategorieën voorzien. Alle poules komen in aanmerking voor het criterium van West-Vlaanderen.

“We zijn beperkt in het aantal deelnames omdat we over slechts drie buitenterreinen beschikken”, vertelt voorzitter, secretaris en tornooileider Jean Claude Vanhaverbeke. “Anders dan bij ons dubbeltornooi in augustus is het nu ook nog geen vakantie en kunnen we dus niet zoveel matchen overdag plannen. Door het ontbreken van verlichting kunnen we ook niet tot in de late uurtjes laten spelen. Bij de inschrijvingen (het streefdoel van 150 deelnamen zal worden bereikt, red.) valt op dat vooral de mannen in de klassementsreeksen en leetfijdscategorieën weer snel aan de slag willen. De vrouwen nemen blijkbaar nog een beetje zomervakantie.”

Trouwe sponsors

De kleine maar gezellige tennisclub in de schaduw van de voormalige ijspiste is volledig zelfbedruipend. “Als privéclub krijgen we geen sporttoelage van de gemeente”, betreurt Jean Claude. “Dankzij de vele trouwe sponsors kunnen we zeer goed werk leveren. Ook de enkel- en dubbeltornooien in de zomer en de bijhorende catering zorgen voor extra financiële ademruimte zodat we ook de kindertour kunnen blijven organiseren. De jeugdkampen zijn bijna volledig volgeboekt.”

Tennisclub Finlandia Gullegem

Gesticht in: 2007

Adres: Driemasten 39,

Gullegem

Telefoon: 0475 60 61 98

Aantal volwassen leden: 65

Aantal jeugdleden: 71

Voorzitter en secretaris: Jean-Claude Vanhaverbeke

De club zorgt in de winter voor continuïteit door samenwerking met tennisclub De Watertoren in Menen. Het huren van binnenterreinen maakt het voor de jeugd en volwassenen mogelijk om ook les te volgen in de winter.