In samenspraak met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie besliste de overheid om alle georganiseerde sportactiviteiten omwille van het coronavirus tot 3 april op te schorten, ongeacht hun niveau, omvang, openbaar of privé, zowel indoor als outdoor. Ook het verhuren van (private) sportaccommodatie valt daaronder.

"Uitzonderlijke omstandigheden vragen terecht om een uitzonderlijke aanpak", klinkt het bij Tennis Vlaanderen, die alle clubs en leden informeerde dat clubs hun clubhuizen en cafetaria's moesten sluiten, de competities en lessen geschorst worden en losse verhuur of vrij tennis en padel spelen tot en met 3 april niet toegelaten is. Dat zorgt volgens de Vlaamse tennisfederatie voor een enorme impact voor de clubs, trainers, baruitbaters en onderhoudsmensen.

Baruitbating

"Vijftig procent van onze clubs besteden hun baruitbating uit aan een zelfstandige of hebben personeel in eigen beheer. Heel wat trainers halen een belangrijk deel van hun inkomsten uit het geven van tennis- en/of padelles. Helaas zijn er momenteel nog geen steunmaatregelen genomen voor deze doelgroepen, terwijl het net die mensen zijn die het echte Vlaamse sportlandschap maken. Wij zullen dan ook blijven aandringen dat Sport Vlaanderen en het kabinet van Sport op zoek gaan naar mogelijke maatregelen om de getroffen clubs en trainers te steunen", aldus Tennis Vlaanderen.

(ACR)

In samenspraak met Sport Vlaanderen en de Vlaamse Sportfederatie besliste de overheid om alle georganiseerde sportactiviteiten omwille van het coronavirus tot 3 april op te schorten, ongeacht hun niveau, omvang, openbaar of privé, zowel indoor als outdoor. Ook het verhuren van (private) sportaccommodatie valt daaronder. "Uitzonderlijke omstandigheden vragen terecht om een uitzonderlijke aanpak", klinkt het bij Tennis Vlaanderen, die alle clubs en leden informeerde dat clubs hun clubhuizen en cafetaria's moesten sluiten, de competities en lessen geschorst worden en losse verhuur of vrij tennis en padel spelen tot en met 3 april niet toegelaten is. Dat zorgt volgens de Vlaamse tennisfederatie voor een enorme impact voor de clubs, trainers, baruitbaters en onderhoudsmensen. "Vijftig procent van onze clubs besteden hun baruitbating uit aan een zelfstandige of hebben personeel in eigen beheer. Heel wat trainers halen een belangrijk deel van hun inkomsten uit het geven van tennis- en/of padelles. Helaas zijn er momenteel nog geen steunmaatregelen genomen voor deze doelgroepen, terwijl het net die mensen zijn die het echte Vlaamse sportlandschap maken. Wij zullen dan ook blijven aandringen dat Sport Vlaanderen en het kabinet van Sport op zoek gaan naar mogelijke maatregelen om de getroffen clubs en trainers te steunen", aldus Tennis Vlaanderen. (ACR)