Tenen kunnen veel vertellen in Vijve

Voorzitster Monique Vermeulen laat haar tenen lezen door Chris Smet. © IVD
Redactie KW

Samana pakte met een verrassende workshop ‘Tenen lezen’ uit. Chris Smet, voorzitter van FuDaRe – wat staat voor International Fundation for Fundamental Dactylogical Reading – en masterdocente tenen lezen, bezorgde de leden een boeiende en verrassende namiddag.

“Als aromatherapeut, die dagelijks massages geeft en bijgevolg ook heel wat voeten zie, wilde ik meer weten over deze twee draag- en steunpilaren van ons lichaam. Toevallig merkte ik het boek Tenen lezen Voeten zijn spiegels op en mijn interesse was gewekt. Ik volgde een aantal cursussen en vandaag sta ik hier dus in Sint-Eloois-Vijve”, verklaart Chris Smet. “Tenen lezen is een lichaamstaal en staat voor de analyse van het karakter, het gedrag en de persoonlijkheid. Een tenenlezer wordt soms verward met een helderziende, maar dat zijn wij helemaal niet. Wij doen immers geen toekomstvoorspellingen, maar sporen via de tenenanalyse de sterke en de minder sterke karaktereigenschappen van de mensen op om te weten waar het schoentje eventueel wringt. Daardoor worden de mensen er zich van bewust hoe ze verder evenwichtig door het leven kunnen gaan. Tijdens de workshop nemen wij de leden van Samana mee door het boeiend tenenalfabet. Daarna doen wij gezamenlijk leuke en leerrijke spelletjes met onze tenen en zo wordt duidelijk wat er allemaal uit onze tenen te lezen valt. Wie dat wenst, kan uiteraard ook individueel zijn tenen laten lezen.”

Persoonlijkheid

“Zoals je veel door handen lezen uit je hand kunt halen, kan je ook heel wat zien of lezen in je tenen. Er wordt een verband gelegd tussen het beeld van de tenen, het karakter en gedrag. Iedere teen staat trouwens voor een andere eigenschap. Zo is er bijvoorbeeld een communicatieteen die links gevoel en rechts verstand weerspiegelt, een gevoel- en ambitieteen, een creativiteit- en een doeteen, een liefdes- en gehechtheids-controleteen, en een vertrouwens-seks en angst-onzekerheidsteen. Daarnaast kan een teen bijvoorbeeld rond of hoekig zijn, wat duidt op diplomatie of een recht door zee-gedrag. Kortom, tenen tonen hoe er met het gevoel en verstand wordt omgegaan, welke sterke en minder sterke kanten de persoon heeft en of iemand veel of weinig energie aan de dag legt. Meer nog, tenen vertellen ook hoe men omgaat met anderen en welk beroep je het meeste ligt.” (IVD)

Info: Chris Smet 0478 67 33 89 of tenenlezen@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier