Ten vroegste tegen de zomer drive-incinema in Kortrijk

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Kortrijkse burgemeester, Vincent Van Quickenborne, kondigde afgelopen weekend aan dat er misschien een drive-incinema zou komen op de parking van Kinepolis, aan Kortrijk Xpo. “Klopt”, bevestigt een woordvoerder van Kinepolis. “Maar we focussen eerst op het opnieuw openen van onze zalen.”

Bij een drive-in cinema kan je gezellig in je wagen blijven zitten terwijl je naar een film kijkt. Het concept bestaat al langer, maar wint in onze buurlanden aan populariteit sinds het begin van de coronacrisis. Omdat niemand uit zijn wagen stapt, is er haast geen kans op besmetting. Een grote parking, zonder obstakels die het zicht beperken, is daarbij een absolute noodzaak. Kortrijk Xpo, gelegen naast Kinepolis Kortrijk, beschikt over zo een parking.

“Het klopt dat we de haalbaarheid van dat concept aan het onderzoeken zijn”, bevestigt Anneleen Van Troos, woordvoerder van Kinepolis. “We doen dat niet alleen voor Kortrijk, maar ook voor verschillende andere steden. In de meeste gevallen komt de vraag vanuit de stad zelf. Al is er nog niks concreet“, benadrukt ze. “In eerste instantie houden we ons nu bezig met een veilige heropstart van onze werking. Een drive-incinema kan een leuk zijprojectje zijn.”

De drive-in zou er dus niet komen ter vervanging van een normale bioscoopervaring, maar eerder als aanvulling. “Als we zo iets lanceren, dan zal het ten vroegste tegen de zomer zijn. We hopen tegen dan ook onze zalen weer te kunnen openen. Mensen hoeven immers niet in de wagen te blijven om een veilige bioscoopervaring te hebben. Alle maatregelen zijn in onze zalen perfect controleerbaar.”

Anneleen bevestigt ook nog dat technologiereus Barco, met hoofdzetel in Kortrijk, betrokken is bij de onderhandelingen. Zij beschikken immers over de nodige schermen en andere technologie om een drive-in mogelijk te maken. “We zullen er later ongetwijfeld nog over communiceren”, besluit de woordvoerder. Als de drive-in er effectief komt, dan zou dat de eerste in het land zijn.

(Annelies Nollet)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier