Tempo Koekelare ruilt Doedelloop voor eerste Bierenloop

We zien v.l.n.r. Danny David, Willy Vannieuwkerke, Ria Pauwels, Hans Uyttenhove en Jeffrey Faict. © foto Coghe

Na zes jaren de Doedelloop te hebben georganiseerd, kiest loopclub Tempo dit jaar voor een nieuwe koers. De eerste Couckelaersche Bierenloop heeft plaats op zondag 15 september. “Er zijn maar liefst zeven verschillende streekbieren bijeen te lopen”, zegt voorzitter Willy Vannieuwkerke.

Voorzitter Willy Vannieuwkerke stelt met trots de nieuwe loopwedstrijd van loopclub Tempo Koekelare voor. “Na zes jaren de Doedelloop te hebben georganiseerd in de maand juni, kiezen we nu voor een vernieuwde formule. Ten eerste wordt onze nieuwe loopwedstrijd, de eerste Couckelaersche Bierenloop, nu op zondag 15 september georganiseerd en ten tweede kunnen er meer streekbieren bij elkaar gelopen worden dan enkel de Couckelaerschen Doedel. We kiezen voor zeven streekbieren zoals Keyte, Vlaskop en uiteraard ook nog steeds de Couckelaerschen Doedel.”

Euro voor Koekegoed

Het loop- en wandelparcours bedraagt 1,8 km en is een omloop in het groen. “We vertrekken in de Regenboogschool in de Belhuttebaan om door en rond het Motepark te lopen. We hebben ook de vrije start wat ruimer gemaakt. Lopers, joggers en wandelaars kunnen nu al ‘s morgens starten vanaf 10.30 uur en dit tot 15.30 uur. Per ronde krijgt men een stempel voor een streekbier naar keuze. Er kunnen maximaal zeven stempels geruild worden voor een biertje, maar wie wil, mag uiteraard meer dan zeven rondes lopen. Jongeren onder de 16 jaar kunnen hun stempels ruilen voor frisdrank. Voor de -12jarigen is er ook nog een goodiebag met verrassingen.”

Om de vernieuwing compleet te maken, gaat de loopclub ook mee in de trend om een percentage aan een goed doel te schenken. “Per deelnemer schenken we één euro aan Koekegoed, de Koekelaarse vzw die jongeren en volwassenen met psychische problemen ondersteunt”, besluit de voorzitter. Deelnemen kost 8 euro voor wie vooraf inschrijft, de dag zelf betaal je 10 euro. Kinderen jonger dan 16 jaar betalen 4 euro. (BC)

Inschrijven: 0477 40 31 87 of willyvannieuwkerke@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier