Tempeliersorde zamelt 630 dozen met kleding in voor Moeders voor Moeders

De Tempeliers die spullen voor Moeders voor Moeders afleveren.©GINO COGHE Foto Coghe
De Tempeliers die spullen voor Moeders voor Moeders afleveren.©GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De Orde Sovereign Templars Flanders is een niet-erkende tempeliersorde in Veldegem die zich inzet voor goede doelen. In februari deden de tempeliers een oproep om kleding en speelgoed in te zamelen die ze zouden schenken aan de vzw Moeders voor Moeders. “Twee jaar geleden deden we ook al zo’n inzamelactie,” zegt Gino Sneppe, tempelier uit Veldegem.

“Deze keer hebben we dubbel zoveel ingezameld. Goed voor 520 bananendozen, 110 gewone dozen en 185 stukken speelgoed. Onze verklaring voor dit succes? De mensen hebben door corona meer tijd om te schommelen en zijn zich bewust dat andere mensen door corona of andere redenen in armoede leven.”

De Orde bezorgde de kleding en het speelgoed zondag bij Danny Bout. Hij heeft al 30 jaar een hulpdepot voor vzw Helpende Hand en Moeders voor Moeders bij hem thuis in de Ruddervoordestraat in Zedelgem. “We hebben beslist om onze inzamelingsactie niet stop te zetten, want we zijn gecontacteerd door twee vzw’s die ook onze hulp kunnen gebruiken”, besluit Gino Sneppe. (BC)

Wie nog kleding of speelgoed heeft, kan dat binnenbrengen bij Gino in Veldegem. Geef vooraf een seintje op 0473 34 23 49.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier