Telkens 400 bezoekers toegelaten op twee zones van kermis Izegem die vrijdag 4 september start

De Izegemse kermis wordt in twee zones opgedeeld. De in- en uitgang van de zone Korenmarkt zal zich situeren voor de entree van het station. Gezien er maar in één richting gewandeld mag worden, moet je eerst nog onder de centrumbrug door om zo langs de achterkant van de bieb op de Korenmarkt te belanden, voor café Vagant te wandelen en zo je een richting te banen richting voorkant stadhuis. Op de Grote Markt wordt dezelfde wandelrichting aangehouden als tijdens de zaterdagmarkt. © gf
Wouter Vander Stricht

Op vrijdag 4 september strijkt ook dit jaar de kermis neer in Izegem. Een uitzonderlijke editie, volledig coronaproof en in twee zones. De ene zone situeert zich op de Grote Markt, de andere op de Korenmarkt. Telkens 400 bezoekers mogen een zone bevolken, om 23 uur gaat de kermis dicht.

Izegem Kermis opent opop vrijdag 4 september, in aanwezigheid van het schepencollege. Op weekdagen opent de kermis om 16.30 uur. Op woensdag en in het weekend kun je er al terecht vanaf 14 uur. De ingang van de kermis sluit telkens om 22.30 uur. Zo kan iedereen tegen ten laatste 23 uur het parcours verlaten. De stad roept bezoekers op om zo veel mogelijk met de fiets te komen.

Oliebolkramen als uitzondering

De kermis bestaat dit jaar uit twee aparte circuits: op de Korenmarkt en de Grote Markt. Op beide circuits mogen telkens 400 bezoekers aanwezig zijn. De in- en uitgang van het circuit op de Korenmarkt situeert zich aan het station. Voor de zone Grote Markt kun je net als op de zaterdagmarkt het afgesloten circuit betreden net voor Elektro Vervaecke. Met dat verschil dat zich daar nu ook de uitgang situeert.

Een app registreert de binnenkomende en uitgaande bezoekers. Zo kunnen de bezoekersaantallen in de gaten gehouden worden. Bezoekers dienen de aangeduide wandelrichting te respecteren. Een uitzondering op de circuits zijn twee oliebollenkramen. Omdat deze vaak lange wachtrijen veroorzaken, worden deze opgesteld aan Baertshof en ter hoogte van de Hallestraat. “Ik ben enorm blij dat de kermis kan doorgaan”, vertelt schepen van evenementenbeleid Lisbet Bogaert. “Mede dankzij de constructieve medewerking van de foorkramers, hebben we ervoor gezorgd dat een kermisbezoek voor iedereen zo comfortabel mogelijk wordt.”

Horecaterrassen mogen open blijven tot 01 uur

De terrassen van de horecazaken liggen buiten het kermiscircuit. Toch blijven deze bereikbaar tijdens de kermis. De horecazaken zijn niet gebonden aan het sluitingsuur van de kermis. De terrassen mogen dus tot 1 uur open blijven, zoals nu al het geval is. De zaterdagmarkt verhuist tijdelijk naar de parking van de Brandweer, ter hoogte van de Dirk Martenslaan.

Opnieuw prikkelarm moment

Na het succes van vorig jaar, organiseert de stad ook dit jaar een prikkelarm moment. Op maandag 7 september, tussen 16.30 en 19.30 uur, zetten de foorkramers alle lichten en muziek uit. Zo kunnen ook kinderen en volwassen met autisme, epilepsie, ADHD, … genieten van de kermis.

Buck-E-punten niet inruilen

Eerder werd gecommuniceerd dat kinderen hun ingezamelde Buck-e-punten konden inruilen op de kermis. De voorbije maanden konden schoolgaande kinderen weinig punten inzamelen. Daarom geven we de kinderen extra tijd om punten te sparen. De punten kunnen volgend jaar ingewisseld worden op de kermis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier