Tekenwedstrijd promoot composteren in Waregem

Schepen Maria Polfliet: "Je bespaart met een compostvat" © DJW
Redactie KW

In Vlaanderen organiseert Vlaco (de organisatie die overheden en bedrijven die organisch-biologisch afval verwerken onder dezelfde koepel verenigt, red.) van zaterdag 8 juni tot donderdag 13 juni voor de zesde keer het Kringloopweekend.

Centraal thema: (thuis)composteren. “Wij promoten om zoveel mogelijk keuken- en tuinresten thuis te composteren”, aldus schepen van Duurzaamheid en Afvalbeleid Maria Polfliet. “Daarvoor moet je een eenmalige investering doen door een compostvat aan te schaffen. Dan ga je zeker besparen op zakken voor restafval en op ophaling van groenafval. Je moet ook de ritten heen en terug rekenen naar het containerpark, waar je moet betalen voor het deponeren van dat soort afval.”

Om iedereen te sensibiliseren en te informeren doet het stadsbestuur een beroep op de bibliotheek aan het Boekenplein 1. Daar vindt op donderdag 13 juni een infosessie plaats. Heel de week staat er ook een infostand met boekjes en brochures over het hoe en waarom van composteren. Voor kinderen tot twaalf jaar is er een kleurwedstrijd, waarbij ze een natuurprijsje kunnen winnen. En ook voor hen is er woensdagnamiddag 12 juni een voorleesmoment met knutseluurtje. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier