‘Tegenstroom’ start fietsseizoen met fietsnazicht en verkeerslessen voor vluchtelingen en nieuwkomers in De Panne

Regine Van Houtte (Tegenstroom), Cindy Van Hulle en Kurt Godderis (fietsherstellers-lesgevers) met de groep fietsers die de les volgden na een fietstochtje. © JT
Redactie KW

Met het begin van de lente start ‘Tegenstroom’, een vereniging voor hulp en vriendschap aan nieuwkomers, opnieuw met wekelijkse fietstochten in en rond De Panne. Voor sommige nieuwkomers is het een eerste kennismaking met de fiets. Na wat oefenen ligt de weg open voor de ontdekking van de gemeente en de streek errond.

Met de fiets op weg naar integratie, want zo leren de vluchtelingen elkaar en de inwoners van Adinkerke en De Panne beter kennen. Ze kunnen zelf boodschappen doen met de fiets of uitstapjes plannen met de kinderen of vrienden.

Op 21 maart werd het startschot gegeven in de Dorpsstraat in Adinkerke.Twee ervaren fietsherstellers, Kurt Godderis en Cindy Van Hulle, deden een algemeen nazicht van de fietsen. Er werd uitleg gegeven over de verschillende onderdelen van de fiets. Het is de bedoeling dat de nieuwkomers na het onderricht door de fietsherstellers zelf kleine herstellingen kunnen uitvoeren. Grote herstellingen blijven doorgaan in de garage van de fietshersteller. De lessen gebeuren volledig in het Nederlands, zodat de groep ook via deze weg een woordje Nederlands bijleert. Er volgen nog lessen over verkeersveiligheid, waar ook veel aandacht zal besteed worden aan de verlichting van de fiets.

Kurt Godderis en Cindy Van Hulle tonen de onderdelen van de fiets en duiden aan wat moet hersteld worden.
Kurt Godderis en Cindy Van Hulle tonen de onderdelen van de fiets en duiden aan wat moet hersteld worden.© JT

Ondertussen werd bij een hapje en een drankje het fietsproject van Tegenstroom, gesteund door de Koning Boudewijnstichting, uit de doeken gedaan.

Voor bijkomende inlichtingen: Regine Van Houtte, 0495/977953 – regine.vanhoutte@telenet.be.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier