Technologie en senioren hand in hand in WZC De Noordhinder

© DM
Redactie KW

In WZC De Noordhinder werd een belevenistafel ingehuldigd. De werking van de belevenistafel werd door logopediste Sara De Meurisse via een demonstratie voorgesteld.

Door de ruime toepassingsmogelijkheden kunnen alle bewoners in het woonzorgcentrum De Noordhinder van deze recreatieve en revalidatietool genieten. Technologie staat niet stil de dag vandaag, zeker niet bij Welzijnsvereniging Het Dak.

Het Dak implementeert al heel wat moderne snufjes in de dagelijkse zorg zoals tablets, Youtube en Spotify. Nu maakten de bewoners van De Noordhinder kennis met de belevenistafel: een staaltje moderne technologie in de vorm van een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel die op elke gewenste plek neergezet kan worden. De mogelijkheden van zo’n tafel zijn groot.

Dankzij steun van Lions Club Knokke-Heist

De belevenistafel biedt ontspanning maar kan ook ingezet worden voor communicatie, reminiscentie en geheugentraining. Het is een mooie aanvulling op een gevarieerde dagbesteding voor de bewoners. Na vele inzamelacties en dankzij de steun van de Lions Club Knokke-Heist kon Het Dak de belevenistafel aankopen. (DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier