Team van Vrije Basisschool De Bosbes wordt door De Mol gesaboteerd

Enkele maanden al, is er effectief een ‘Mol’ aan het werk op Vrije Basisschool De Bosbes. Tijdens tal van vergaderingen, activiteiten en teambuildings krijgt de Mol de kans om zicht te manifesteren. Enkel de directeur en de Mol zelf weten wie de Mol is. Alles wordt gefilmd en bijna iedere leerkracht is verdacht.

Tijdens de apotheose op het schoolfeest van zondag 5 mei wordt om 17.30 uur de BosbesMOL bekendgemaakt. © PH

Elke leerkracht heeft in het begin van het jaar een echt ‘mollenboekje’ gekregen. Daar wordt alles nauwkeurig genoteerd met de bedoeling de echte mol te identificeren. Thuis krijgen de leerkrachten regelmatig een digitale vragenlijst doorgestuurd met vragen rond de Mol die op school aan het werk is. Bij geslaagde opdrachten verdienden leerkrachten de voorbije maanden al heel wat extra klasbudget en vermindering van toezichtopdrachten.

Tijdens de apotheose op het schoolfeest van zondag 5 mei wordt om 17.30 uur de BosbesMOL bekendgemaakt. Natuurlijk mogen de ouders eerst zelf op zoek gaan. Tijdens een uitgestippelde wandeling worden diverse filmpjes afgespeeld met de leerkrachten in de hoofdrol. Uiteraard vertrekt de wandeling in de ‘Molleree’ in Hertsberge. Met tal van opdrachten kunnen extra tips verdiend worden. Om maar een ideetje te geven van een opdracht: Er moet via een opdracht codes gevonden worden om ‘Molsloten‘ te openen. Er wordt ‘Blinde Mol’ geschonken (Een biertje uit Pittem) en Rodenbach sponsort ook (net zoals in de echte reeks op Vier). Dat 5 mei ook de echte finale op Teevee is, dat is toevallig. Of zit de Mol daar ook voor iets tussen?

Vanaf 14 uur tot 15.15 uur kan er op school (Wingensestraat 10) voor de kleine wandeling (4 km) gestart worden; tot 15 uur voor de grote wandeling (7 km) met tal van Molopdrachten en tips. In de namiddag en ook na de apotheose van 17.30 uur waarop de Mol ontmaskerd zal worden, zijn er nog speelmogelijkheden voor de kinderen en is er tea-room voor de volwassenen.

Inschrijven voor de Molwandeling kan via de website van de school (www.debosbes.net) tot en met vrijdag 3 mei. Op die site is er al een eerste ‘teaser’ te bekijken. De wandelingen starten aan de school. Deelnameprijs: 3 euro. Daar is een drankje, een versnapering en heel veel zoekplezier inbegrepen. Kinderen tot 2,5 jaar zijn gratis.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.